Gönüllü tanıtım elçilerinin sayısı artıyor

Gönüllü tanıtım elçilerinin sayısı artıyor

Selçuklu Belediyesi tarafından başlatılan ‘Şehrimi Tanıyorum’ projesi kapsamında Rauf Orbay Mahallesi sakinleri Konya’nın tarihi değerlerini yakından tanıdı. Geziye katılanlara Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da eşlik etti.

Selçuklu Belediyesi tarafından başlatılan Konya’nın tarihi ve turistik değerlerinin tanıtıldığı ‘Şehrimi Tanıyorum’ projesi devam ediyor. Proje kapsamında Rauf Orbay Mahalle sakinlerinin şehir gezisine Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da katıldı.

Şehrimi Tanıyorum gezisine aileleri ile katılan Rauf Orbay Mahallesi sakinleri Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ettiler. Hayata geçirilen proje ile şehri daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını belirten vatandaşlar, “Daha önce yüzlerce kez önünden geçtiğimiz tarihi yapılarla ilgili hiçbir bilgimizin olmadığını anladık. Mevlana Müzesinde bile rehberi heyecanla dinledik. Bu gezi sonunda anladık ki biz şehrimizi tanımıyormuşuz. Şimdi Konya ile ilgili anlatacağımız çok bilgimiz var. Bu projeyi hayata geçiren Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyoruz” dediler.

Şehrin turizm değerine katkı sağlamakla birlikte ilçede yaşayanların Konya’yı tanımalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya’nın tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak, şehrin turizmini canlandırmak ve gönüllü tanıtım elçileri kazanmak amacıyla “Şehrimi Tanıyorum” projesini başlattık. Proje kapsamında Konya’ya şehir dışından gelen üniversite öğrencileri başta olmak üzere Selçuklu’da ikamet eden hemşehrilerimize Konya’yı tanıtıyoruz. Şu ana kadar bu projeden faydalanan hemşehrilerimizin sayısı 1.000’i geçti. Bu demek oluyor ki gönüllü tanıtım elçilerimizin sayısı her geçen gün artıyor”

Selçuklu Belediyesi tarafından 2011 yılının ilk haftasında başlatılan proje kapsamında guruplar sabah saat 10.30’da belirledikleri yerden otobüslerle alınıyor. Profesyonel rehber eşliğinde Bosna Hersek Mahallesinden başlayan gezi Selçuklu Belediyesi Yeni Hizmet Binası, Uluslar arası Spor Salonu ve Kongre Merkezi güzergahı ile Şehitlik, Mevlana Müzesi, Karatay Medresesi, İnce Mimare Müzesi, Aladdin Camii, Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi, Hocacihan ve Sille’ye kadar uzanıyor. Sille’de tarihi mekanların gezilmesinden sonra programa katılanlar başlangıç noktasına bırakılıyor.

Konya’da faaliyet gösteren Meslek Odaları, Sivil Toplum Kuruluşları, Okul Aile Birlikleri, Mahalle Sakinleri, Dernekler, Öğrenci Yurtları ve Üniversite Öğrencilerinin gezi için www.selcuklu.bel.tr adresinden başvuru yapabilecekleri belirtildi.

Bu haber toplam 1237 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür ve Sanat