HRISTİYANLARIN KABUL ETMEDİĞİ KURANI KENDİ ARKEOLOGLARININ BULDUĞU KİTAB

       Yine bu Peygamber efendilerimizden kitap verilenlerin tebliğ ettiği kitapların tamamının tahrif edilmemiş hallerine de inanır ve iman ederiz.       

Bizi bu şekilde inanırken bizim dinimizin dışında kalan semavi dinlerden olan Hıristiyanlar ve Yahudiler ise bizim dinimizi din olarak bile kabul etmedikleri gibi dinimizin Peygamberimize İndirildiği günden bu yana yazılı kaynaklara girmiş sayısız mucizelerini ortaya koyan Yüce kitabımızın Tanrı kelamı olmasının bir diğer kanıtını ise bu kitaba inanmayanların dininden olan bir araştırmacının bulduğu bir yazıtı çözerken ortaya çıkan belgeyle onu onaylamasıdır.!!!  

HRISTİYAN ARKEOLOG KURAN’IN İNMESİNDEN 1188 SENE SONRA KASSAS SURESİNDE YAZILANLARI FRANSIZLARIN” ROSETTA STONE” ADINI VERDİKLERİ MISIR HİYOGROLİFİNDE ULAŞTILAR          

 Bu konuda verilen bilgilerde” Eski Mısır hiyeroglifi 1799 yılında, Rosetta Stone adı verilen, MÖ 196 tarihine ait bir kitabenin bulunmasıyla çözüldü.Bu tabletin özelliği üç farklı yazıyla yazılmış olmasıydı: Hiyeroglif, demotik (hiyeroglifin el yazısı şekli) ve Yunanca olmasıydı.      

Yunanca metnin de yardımıyla tabletteki eski Mısır yazısı çözülmeye çalışıldı. Yapılan çalışmada Tabletin tüm çözümü Jean-Françoise Champollion adlı bir Fransız tarafından tamamlandı.       

 Bu çözümlemeyle hem unutulan bir dil ve bu dilin anlattığı tarih aydınlanmış olurken,hemde bu tercümeyle  eski Mısır uygarlığı, onların dinleri ve sosyal yaşantıları hakkında birçok şey öğrenilirken birde yüce kitabımız Hz. Kuran’ın Kasas suresinde bahsedilen bir konunun burada olmasıyla kitabımızı tanımayanların dinine mensup  bir  bilim adamı tarafından Kuran’ın somutluğu ortaya konuldu.      

Fransız bilim adamı Françoise Champollion’üz çözdüğü Hiyeroglifinde "Haman" ismi gerçekten de Mısır yazıtlarında geçiyordu. Viyana'daki Hof Müzesi'nde bulunan bir anıt üzerinde bu isimden söz ediliyordu. Aynı yazıtta Haman'ın Firavun'a olan yakınlığı da vurgulanıyordu.     

 Bu tabletin çözümlenmesi sonucunda Yüce kitabımız Kuran’ın Kassas suresinin 38. Ayeti Kerimesindeki geçtiği gibi Haman,  Hz. Musa zamanında Mısır'da yaşayan bir kişiydi. Kuran'da bahsedildiği gibi, Firavun'a çok yakındı ve inşaat işleriyle ilgileniyordu.      

 Bu tablette bahsedilen Haman’ın isminin Kuranı kerimde  6 yerde geçen kişi olması yüce kitabımız Hazreti Kuran’ın Firavun: "Ey ileri gelenler! Sizin için benden başka bir ilâh tanımıyorum. Ey Hâmân, haydi benim için çamur üzerine ateş yak (ve tuğla imal et), bana bir kule yap ki, Musa'nın ilâhına çıkayım; ama sanıyorum, o mutlaka yalan söyleyenlerdendir." dedi.( Kasas Suresi 38. Ayeti Kerime)’siyle bu arkeolojik bulguyla tam bir uyum içindedir.      

İçimizdeki Truva atları başta olmak üzere diğer tüm mankutlar ve dinden habersizlerin bu bilinçle tövbe ederek Rabbimizin rızasına, Habibi efendimiz Hazreti Muhammed(S.A.V.)’in ise şefaatine kavuşmaları dileğiyle Ramazanı Şerifinizi tebrik ederim.       

Rabbim yar ve Yardımcımız olsun.

Bu yazı toplam 807 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.