İlginç vasiyetten neden vazgeçti?

İlginç vasiyetten neden vazgeçti?

Türk sinemasında büyük emeği bulunan Cüneyt Arkın, sanıldığı kadar zengin olmadığını, hazır para yediğini itiraf etti...

Yeşilçam'da yaklaşık 400 filme imza atan ünlü sanatçı Cüneyt Arkın, magazin müdürümüz Bilal Özcan'ın Kanaltürk'te bu pazar günü yayınlanacak 'Laf Aramızda' programında birbirinden ilginç açıklamalar yaptı.

Sinemadan hiçbir zaman büyük paralar kazanamadığını belirten 73 yaşındaki başarılı sanatçı, "Arabeskçiler 5-10 milyon lira alırken, ben o tehlikeli filmlerden 150-200 bin lira alıyordum" dedi.

Kıymet bilmedik

Kazandığı paralarla hiç yatırım yapmadığını kaydeden Cüneyt Arkın şöyle konuştu: "Biz paranın da şöhretin de kıymetini bilmedik. Bir dükkan bir şey yapmadık. Bilmiyorum çok uzun yaşarsam sefalet içinde kalabilirim, ölebilirim. Ya çalışacaksın ya bir yerden para gelecek. Yalnız benim bir huyum vardır babamdan kalma, '3 kuruş kazanırsan bir kuruşunu biriktireceksin' derdi. Biriktirdim. Ancak bir yatırım yapmadık, akıllılık yapmadık. Hazır para ne kadar dayanır ki. İyi ki biriktirmişim iyi ki."

"Yatırımlarım hep çocuklarımın üzerine oldu eğitimleri, evleri, evlendirmeleri" diyen Arkın sözlerini şöyle sürdürdü: "Levent'te oturduğum eve güveniyordum. Onu sattığım zaman karı koca başımızı sokacağımız bir ufak yerimiz olabilirdi. Kalan parayla da yaşardık. Sit alanı ilan etmişler orayı. Yani benim evim 5 liraysa 1 liraya satamıyorsun şimdi alan da bir şey yapamaz çünkü. Yalnız bir şey var. Ben köylüyüm zorluklarla baş etmeyi severim. Ben karıma çok güzel bakarım yine. Ona çiçekler alırım, yine şiirler yazarım."

Oğulları da sıkıntıda

Birikiminin dışında az bir emekli maaşı da alan Arkın oğullarının da sıkıntılı bir hayatı olduğunu itiraf etti.
Arkın, "Büyük oğlum Londra'da oğlunun okuluna on bin pound ödüyor ve hâlâ bunlara yardım etmek zorundasın. Maddi olmasa da manevi olarak. Fakat aile çok güzel bir şey. Ben çocuklarıma hep diyorum ki bizim aile yenilmez" diyerek son nok tayı koydu.

Atının yanına gömülme vasiyeti

Atlara olan düşkünlüğü bilinen Cüneyt Arkın bir zamanlar ilginç vasiyette? de bulunmuş. Usta sanatçı, "Atım Hasretim'in yanına gömülmek istemiştim. Ama sonra çok yanlış anlaşılır diye korktum. Beni 'Anne babamın yanına gömün' dedim" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1406 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür ve Sanat