İzmir Ceza Hukuk Danışmanlık

İzmir Ceza Hukuk Danışmanlık

Kamu hukukunun suç ve ceza kavramlarını inceleyen bölümü Ceza Hukuku olarak ayrılmaktadır. Genel ceza ve özel ceza olmak üzere kendi içerisinde iki ana kola ayrılmıştır.

Genel ceza hukuku kavramına bakıldığında bütün suçlar için geçerli ilke ve teorilerden bahsedilmektedir. Özel ceza hukuku ise en basit tanımıyla ülke kanunlarına göre suç sayılan eylemleri, kapsamını ve öngörülen cezaları kapsamaktadır.

Ceza yargılamaları soruşturma bağlamında Cumhuriyet Savcıları ve Sulh Ceza Hâkimlikleri aracılığı ile yürütülmektedir. Kovuşturma açısından ise ceza mahkemeleri aracılığı ile işleme alınmaktadır.

İzmir ceza avukatı kamu savunucularıdır. Bir suçla itham edilen kişi ya da kurumların savunuculuğunu yapmaktadırlar. Aile içi şiddet, hırsızlık, dolandırıcılık gibi çok geniş bir yelpazede ceza davalarını ele almaktadırlar. Bir ceza avukatı davayı araştırır ve tanıklarla görüşmeler yapar.

Bir savunma oluşturarak, dava stratejisi geliştirirler. Dosyanın işleyişi, hazırlanması gibi görevleri üstlenirler. Ceza avukatları kişilerin özgürlükleri ve mağdurların haklarını savunmak için çalışmaktadırlar. Bu nedenle de bir toplumun en hassas problemleri ile ilgilenmektedirler. Ceza avukatının savunması direkt olarak bireyin özgürlüğünü ilgilendirmektedir. Bu nedenle de her avukat gibi İzmir ağır ceza avukatları da müvekkillerinin haklarını savunmaya çalışacaktır.

İzmir Ağır Ceza Avukatları

5235 sayılı yasanın 12. maddesi gereğince, ağır ceza mahkemeleri, kanunların ayrıca görevli kıldığı hâller saklı kalmak üzere, Türk Ceza Yasasında yer alan yağma (m. 148), irtikâp (m. 250/1 ve 2), resmî belgede sahtecilik (m. 204/2), nitelikli dolandırıcılık (m. 158), hileli iflâs (m. 161) suçları,

Türk Ceza Yasasının ikinci kitap dördüncü kısmının dördüncü bölümünde tanımlanan Devletin güvenliğine karşı suçlar,

Beşinci bölümünde tanımlanan Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar,

Altıncı bölümünde tanımlanan Milli savunmaya karşı suçlar ve

Yedinci bölümünde tanımlanan Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk suçları (318, 319, 324, 325 ve 332 nci maddeler hariç) ve 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Yasasının kapsamına giren suçlar dolayısıyla açılan davalar ile

Ağırlaştırılmış müebbet hapis, müebbet hapis ve on yıldan fazla hapis cezalarını gerektiren suçlarla ilgili dava ve işlere bakmakla görevlidir.

Avukatlar sanıkların yasal temsilcileridir. Mahkeme önünde müvekkilini yalnızca yasal konularda savunabilmektedir. Bir müvekkilin davası için güçlü bir savunma hazırlar ve araştırmalar yapar.             Ceza muhakemesi sırasında iddia ve savunmanın denk olması önemlidir. Bu şekilde yargılama sağlıklı bir şekilde işleyecektir. İzmir ağır ceza avukatı aynı dava içerisinde birden fazla kişiyi savunabilmektedir. İki müvekkil arasında çıkar çatışması yaratacak bir durum söz konusu değilse ceza avukatının bir davada kaç kişiyi savunduğu önemli değildir.

Ceza savunma avukatları bir dava üzerinde nihai karar çıkana kadar çalışmakla yükümlüdür. Avukatlar Ceza Muhakemesi Kanunu yetkisine dayanarak bir müvekkilin hukuki işleri ile ilgilenmektedir. Şüpheli ya da sanık adına hareket ettiği algısı yaratılmamalıdır. 

Bu haber toplam 861 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi