Kartalın kara günleri

Kartalın kara günleri
Tarihinin en kötü günlerini Bahattin Karapınarla yaşayan Konyasporda umutlar tükendi

Yeşil-beyazlılar, ikinci yarıda  deplasmandan hiç puan alamadıkları için futbol camiasında alay konusu oldu

Konyaspor ligin ikinci yarısında, takviyeli kadrosuna rağmen beklenilen performansı gösteremedi. Yeşil-beyazlılar, geride kalan 27 hafta da deplasmandan sadece 5 puan çıkartırken, iç sahada ise 12 puan alabildi.

Cumartesi akşamı, Trabzon deplasmanında aldığı tek farklı yenilgiyle, Sivasspor’un da Beşiktaş karşısında kazanması ve puan farkını 11’e çıkartmasıyla ligde kalma şansını yitiren ve Kasımpaşa’nın kazanmasıyla da son sıraya inen Kartallar, hafta sonunda iç sahada Manisaspor ile oynayacakları maçın hazırlıklarına bir günlük dinlenmenin ardından dün başladılar.. Trabzon’dan, Pazar günü öğle saatlerinde uçakla Ankara’ya gelebilen ve oradan da Karayoluyla Konya’ya dönen yeşil-beyazlılar, dün saat 17.00’de Tatlıcak tesislerinde topbaşı yaptılar. Konyaspor’da hazırlıklar Cuma günü ter idmanıyla tamamlanacak. Konyaspor-Manisaspor arasındaki maç Cumartesi günü oynanacak ve saat 16.00’da başlayacak.

 Kartallar’da, Mehmet Batdal dışında Erdinç, Orkun ve Veli’nin sakatlıkları bulunmakta. Erdinç ve Veli’nin çekilen MR sonuçları dün belli olacaktı. Tazameta’nın ise ülkesinin milli takımından dönerken uçak sorunu yaşadığı, onun için geç kaldığı ve Trabzon maçı kadrosuna alınmadığı öğrenildi.  Konyaspor’da, Manisaspor maçı öncesi 3 futbolcu cezalı. Trabzon’da 4. sarı kartını gören takım kaptanlarından Adnan Güngör ile birlikte Hakan Aslantaş ve Kamil Zayatte cezalı duruma düştüler. Üç oyuncuda Manisaspor karşılaşmasında takımdaki yerlerini alamayacaklar.

 KARTAL DIŞARIDA KAYIP

 Konyaspor, ligin ikinci yarısında deplasmandan puan çıkartamadı. Takviyeli kadrosuna rağmen, ilk yarıya oranla daha kötü bir performans gösteren Kartallar, İlk devrede 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 9 yenilgi sonrası 14 puan topladı. Yeşil-beyazlılar, ikinci yarıda yaptıkları 10 maçta ise sadece iç sahada 3 puan alabildiler.

 Kartallar, ligin ilk yarısında; içeride 2 ve deplasmanda 1 galibiyet, içeride 3 ve deplasmanda 2 beraberlik aldı. Yeşil-beyazlılar, içeride 4 kez yenilirken, deplasmanda da 5 yenilgiyle döndü. Konyaspor, ligin ikinci yarısında ise, deplasmandan hiç puan çıkartamadı. İkinci yarıda 10 hafta geride kalırken, iç sahada oynadığı 5 maçın 3 berabere bitiren Kartallar, 2 maçı da yenilgiyle kapattı. 12 haftadır galibiyete hasret kalan Konyaspor, ikinci yarıda deplasmanda oynadığı 5 maçta da yenildi.. Konyaspor, ligin ilk yarısında 17 gol atıp 26 gol yerken, ikinci yarıda 10 hafta da ise 3 attı ve kalesinde 14 gol gördü. Yeşil-beyazlılar, 27 haftalık dönemde ise rakip fileleri sadece 20 kez havalandırırken, 40 gol yedi.  Konyaspor’un bu istatistikler nedeniyle spor camiasında alay konusu olması ise yeşil-beyazlı taraftarları kahrediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.