KATAK Konya İl Temsilciliği açılıyor

KATAK Konya İl Temsilciliği açılıyor

Arama kurtarma ve insani yardım derneği (KATAK), Konya il temsilciliği açılıyor.

Doğal afet öncesi, sırası ve sonrasında etkin müdahale için gerekli çalışmaları yürüten, ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlayan ve bu alanda politikalar üreten KATAK, imkanlar dahilinde Afet ve Acil durumlarda yardıma ihtiyaç duyan afetzedelere profesyonel ekibi ve kalabalık gönüllü üyeleri ile yardım eli uzatıyor. Ulusal ve uluslararası düzeyde, insan hayatının değerini, yardımlaşmanın önemini, doğa ve çevre sorumluluğunu aşılıyor. 

KATAK sadece arama kurtarma faaliyetleri değil, aynı zamanda insanlar arasında sosyal sorumluluk farkındalığı yaratmak amacıyla kurulan bir dernek. İzmir’de 30 Ekim 2020’de yaşanan deprem sonrasında arama-kurtarma ve yardım faaliyetleriyle adını duyuran KATAK, Manavgat yangınlarında 2800 kişilik dev ekibi ile yangın söndürme çalışmalarında büyük özveri gösterdi, son olarak Ağustos 2021’de Kastamonu’da yaşanan sel felaketindeki çalışmalarıyla takdir topladı.  

Gönüllülük esasıyla kurulan KATAK’ın yetkilileri bünyesindeki çalışanlara, doğal afetlere karşı müdahalede 120 saate varan profesyonel eğitimler veriliyor. Üyeler, öfke kontrolü, doğru iletişim, temel afet, hayatta kalma, dağcılık ve su altı kurtarma gibi birçok eğitimden geçiyor. Güncel olarak 36 bin üyeye sahip olan KATAK’ın her geçen gün üye sayısı artıyor. Tüm Türkiye’de hızla büyüyen ve temsilcilikleri açılan KATAK’ın bir yeni şubesi de Konya’da faaliyet gösterecek. 

Türkiye’de yaşanan doğal afetlerdeki yardım çalışmalarıyla son yıllarda ön planda olan KATAK'ın yeni kurulacak olan Konya İl Temsilciliğini, yönetim kadrosunu tamamlayan Süleyman Altınpınar üstlenecek. haberfark.net

2.jpg

Bu haber toplam 1330 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya