Mevlüt Keskin

Mevlüt Keskin

Kavağa çıkan eşek

Kavağa çıkan eşek

Adamın birisi birgün İmam-ı Azam’a (Bu imam, İmam-ı Azam Ebu Hanife değil) gelir.

Adam, kendisinin daha önceden bir arkadaşı ile iddiaya girdiğini ve bu iddayı kaybettiğini belirtip, hocadan yardım ister.

Adam Hoca'ya durumunu şu şekilde anlatır: “İddiya girdiğim kişiye, eğer senin dediğin olursa eşeği kavağa çıkaracağım, çıkaramazsam şart olsun diye yemin ettim. İddiayı kaybettim şimdi eşeği kavağa  nasıl çıkaracağım hocam?” der.

Söz konusu kişinin sıkıntısını gören İmam-ı Azam, “Bir gel bakalım seninle şöyle bir dolaşalım.” der.

İmam ve adam birlikte yürümeye başlarlar.

Karşılarına çimlerin üzerine uzanmış iki kişi çıkar.

Kahkahalarla gülmektedirler. Gülmekten karın bölgeleri açılmış, üzerlerindeki gömlek nerdeyse vücudu terk etmektedir.

İmam sorar, “Siz niye bu kadar gülüyorsunuz bakalım. Hiç derdiniz, tasanız yok mu?“ der

İkisi de birlikte  İlahi hocam ne derdi olacak dünya şu değil mi, Yiyip, içip eğleniyoruz derler.

İmam tekrar eder “sahiden hiç mi derdiniz yok?“ der.

Git işine hoca ne derdi yavvv

İmam şart eden yanındaki adamın kulağına eğilir.

“Şunlara birer riyal ver, hangisini istersen kavağa çıkar böylelikle yeminin yerine gelmiş olur.“ der.

 

Kıssadan hisse, O halde toplumun derdi ile dertlenmek, hayatı yiyip içmekten ibaret görmemek, zor durumdaki insanlarla empati yapmak ne büyük bir haslet.

İşte ilçemizde son dönemde artan dernek çalışmaları, öğrencilere, çevreye, insanımıza sahip çıkılması takdire şayan çalışmalar…

 

Olayın kişi boyutunda;

İşte Ahmet Sanlav, kendisi gibi fedakar arkadaş grubuyla kısıtlı imkanları ile gitmeyip görmediğimiz taaa Eskil’e 15 km uzaklıktaki Tersakan Bölgesi’nde bir senede 20 bin fidanı toprakla buluşturmaları…

Öte yandan o fedakar insanların, bin bir güçlükle diktikleri o fidanları kıran ve bile bile koyun sürülerine kemirten 20 bin fidanın yaklaşık 15 bininin yerinde yeller esmesine sebep olan o zat-ı muhteremler kendilerini  hangi kategoriye uygun görüyorlar acep?

 

İşte Naci Türker, ne zaman bir proje ilanı olsa aman bunu haber yapalım Eskil’imizin insanı faydalansın diyen bir memleket aşığı.

 

İşte Hilmi Yol, Eskil gibi eleştiri kültürünün az olduğu olumlu yazılan bir yazıda insanların aklına kim bilir hangi çıkarı var ifadesinin akla geldiği, olumsuz bir satırda da kim bilir niye yazdı denilen bir yerde 6 senedir gazete çıkarması, İşte en son  yaptığı haberlerle Ulu Camii’nin restore edilmesine vesile olan isim.

Haber yaparken önceliği Eskil olan Hilmi kardeşimin geçen hafta köşesinde yer verdiği bir yorum beni oldukça üzdü. Daha önceden bir imam efendinin hutbede söylediği sözlerle ilgili yazdığı yazı üzerine İlçe Müftülüğü bir açıklama yapıp konu kapanabilirdi, ama öyle yapmadılar.

Onun yerine bazıları dolaylı yoldan el-cevap vermek zorunda kalmışlar, Hilmi Yol ilkokul mezunu imiş.

Öncelikle bu doğru bir söz Hilmi Yol gerçekten ilkokul okudu. Bildiğim kadarı ile Setik İlköğretim Okulu’nu okudu :)

Ayrıca Setik Yaylası'nda Oxford vardı da Hilmi mi gitmedi?

Hilmi, şu anda üniversitede okuyor ama ilkokul mezunu olsa ne yazar? İlkokul mezunu bir insanın başarılı olma şansı yok mu, o yazamaz mı?

İnsanlara bakış acımız onların titri ve diplomasına göremi olacak ya da önce insana insan olduğu için mi değer vereceğiz! Hani Yunus ne güzel söylemiş ‘Severim yaradılanı Yaratan’dan ötürü’ diye.

Zaten o sözü söyleyen ve muhtemelen üniversite mezunu olan arkadaşımız ünivsersite eğitiminin insana çok da şey kazandımadığını somut bir şekilde gösteriyor.

Dünya’da ve ülkemizde tarihe yön vermiş üniversite okumamış binlerce insan var, ama yazarlık boyutunda herhalde bir tane örnek yeter, İnce Memed’in yaratıcı Yaşar Kemal’in ilkokul mezunu olduğunu söylemek herhalde Hilmi’yi ilkokul mezunu olmakla suçlayan arkadaşımıza kısa ve net cevap olabilir.

Neticede ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.

 

Haberfark.net’ten bir ilk !

Geliştirdiği Balık Kılçığı Yöntemi ile 120 saatte ingilizce öğreten ve bu yönteme uygun olarak 800 küsur sayfa kitap yazan Eğitimci M. Nabi Özsoy haberfark.net’e köşe yazırlığına başladı. Özsoy köşesinde Balıkkılçığı yöntemine uygun olarak okurlarımıza ingilizce öğretecek.

Konya’da üniversite hocalarından, iş adamlarına onlardan doktorlara kadar elit bir tabakanın kısa sürede ingilizce öğrenmesini sağlayan M. Nabi Özsoy, Hoca’mıza emeğinden dolayı şimdiden teşekkür ederim.

 

Bayramınız kutlu olsun

Tüm okurlarımızın Mübarek Kurban Bayramını tebrik ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Mevlüt Keskin Arşivi