Kim tutar Cüneyt'i

Kim tutar Cüneyt'i

Düşük bütçeli, Türk fantastik filmleri, internette kendine yeni bir hayran kitlesi buldu. ‘Dünyayı Kurtaran Adam’ ve ‘Kilink’ serisi gibi kült yapımlar, ‘samimiyetiyle’ dünyanın ilgisini üzerine çekiyor

- Uluslararası haber ajansı AFP’ye göre, B sınıfı Türk filmlerinin popülaritesi artıyor. Fransız yönetmen ve eleştirmen Regis Brochier, düşük bütçeli Türk bilim kurgularının sinemada yepyeni bir türü temsil ettiğini söylüyor. Brochier, “Çok naif ve samimi” dediği bu türün, teknik detaylara takılmadığı, kurguyu hiçe saydığını belirtti.

- Peluş canavarları, teneke robotlarıyla teknik hatada sınırları zorlayan Türk fantastik filmleri, YouTube gibi video paylaşım sitelerinde her geçen gün daha çok izleniyor.

- ‘Dünyayı Kurtaran Adam’ ve ‘Kilink’ uluslararası film festivallerinde de ilgi görüyor. Geçen yıl Paris Sinema Festivali, bir gecesini onlara ayırdı.

- 1982 yapımı ‘Dünyayı Kurtaran Adam’ı bugüne kadar Youtube’da 440 bin kişi izledi. Filmin tanıtımı Wikipedia’da, İngilizce, Azeri Türkçesi, Almanca, İtalyanca, Fransızca, Fince ve Türkçe olarak yedi dile çevrildi.

- BU yapımlar, bugün festivallerde ödül alan Nuri Bilge Ceylan ya da Semih Kaplanoğlu filmlerinden fazla ilgi görüyor. Brochier, “Bu filmler artık sinema mirasının bir parçası ve onları hep hatırlayacağız” diyor. haberturk

Bu haber toplam 1575 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür ve Sanat