Kontraplak

Kontraplak

Kontraplak

Kavak, kayın ve huş türünde ağaçlardan üretilen kontraplak, çeşitli alanlarda kullanılır. Çeşitli yöntemler ile kütük yapısına getirilen ağaçlar, uygun büyüklüklerde işlenir ve panel haline getirilir. Ahşap yapıdaki kütüklerden elde edilen bu panel türünde tabakalar istenilen yapıda kesme ve kurutulma şansına sahiptir. Çeşitli süreçlerin ardından panel haline getirilen maddeler tamamen sağlıklıdır. Kontraplak panellerin kalitesi ve özellikleri farklılık gösterebilir.

Kontraplak Özellikleri

Genellikle inşaat malzemesi olarak öne çıkan kontraplak panellerin bu alan dışında çeşitli yerlerde de kullanılmaktadır. Bazı ağaç türlerinin işlenmesi oluşan bu panellerin çeşitli özellikleri vardır. İki farklı türde üretilen kontraplak, film kaplı ve filmsiz olarak ikiye ayrılır. 3 mm ve 30 mm arası kalınlığa sahip olan ürünler, istenilen ebatlarda üretilebilmektedir.

Kontraplak Kullanım Alanları

İnşaat sektöründe önemli bir yere sahip olan kontraplak malzemenin çeşitli kullanım alanları mevcuttur. Mobilya, otomotiv, inşaat ve dekorasyon alanlarında önemli oranlarda kullanılan kontraplak paneller, tekne yapımında da kullanılmaktadır. Birçok alan için önemli bir ürün olan paneller, MDF ve huş kontraplak şekillerde üretilir. Panellerin özellikleri ve fiyatları birbirinden farklı olabilir. https://salkimorman.com.tr/kontraplak.htm sayfasından yeni nesil ürünleri inceleyebilirsiniz.

Bu haber toplam 2888 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi