Konya İmalat Sanayinin, Türkiye’deki Etkinliği Arttı

Konya İmalat Sanayinin, Türkiye’deki Etkinliği Arttı

Konya Sanayi Odası (KSO), 2016 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi..

Konya Sanayi Odası (KSO), 2016 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantı, sağlık destek ürünleri alanında Türkiye’nin ilk Ar-Ge Merkezi olan Zade&Zade Vital İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan, KSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Konya imalat sanayisinin etkinliğinin arttığını, Aktifler, Net Satışlar ve İstihdama göre Türkiye’de 9’uncu sıraya yükselen Konya’nın, bu yükselişinin devam edebilmesi için Ar-Ge merkezi sayısının mutlaka artırılması gerektiğini vurguladı. Konuşmasında Türkiye’nin gündeminde uzun zamandır Ar-Ge, inovasyon, yüksek katma değerli üretim olduğuna dikkat çeken Başkan Kütükcü, Zade&Zade Vital İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi’nin Konya için önemli bir kazanım olduğunu ifade etti.

“BAŞARIYI DAHA YUKARI TAŞIMAK İÇİN AR-GE MERKEZİ SAYISINI ARTIRMALIYIZ”

Kütükcü, Konya’da iki tane özel sektör Ar-Ge merkezi bulunduğunu hatırlatarak, “Ülkemizde özel sektör Ar-Ge merkezlerinin sayılarının artmasına yönelik ciddi destekler veriliyor. Son olarak hazırlanan torba yasada da, özel sektör Ar-Ge merkezi kurmak için zorunlu personel sayısı 30’dan 15’e düşürülüyor. Bizim şehrimizde de iki adet özel sektör Ar-Ge merkezi var. Ancak bu sayı şehrimizin gerçek potansiyelini yansıtmıyor. Çünkü Konya’nın ülke sanayisi içerisindeki etkinliği her geçen yıl artıyor. İllerin İmalat Sanayindeki Etkinliğini ortaya koyan Aktifler, Net Satışlar ve İstihdama Göre Türkiye Sıralaması’nda 2006 yılında 13’üncü sırada yer alan şehrimiz, 2014 yılında 9’uncu sıraya yükselmiş durumda. Bu takdir edilecek bir başarı. Konya, emsal illerin birçoğundan daha yukarı sırada yer alıyor. Ancak etkinliğimizi daha da yukarı taşımak için Ar-Ge merkezi sayımızı artırarak, daha fazla Ar-Ge ve inovasyon yapmak zorundayız” şeklinde konuştu.

2015 yılında iki genel seçim yaşayan Türkiye’nin, terör olaylarındaki tırmanış, dövizdeki dalgalanmalar, yakın coğrafyamızda ve dünyada yaşanan gelişmelerden etkilendiğini, ancak buna rağmen büyümesini sürdürdüğünü ifade eden Kütükcü, 2016 yılı ile ilgili iyimserliklerini koruduklarını aktardı.

“İŞLETME REFORMLARI YAPMALIYIZ”

Türkiye’nin reformlardan asla vazgeçmemesi çağrısında bulunan Kütükcü, “Ülkemiz bir yandan makro reformlar yaparken, işletmelerimiz de işgücü, kapasite gibi alanlarda reformlar yaparak, verimliliklerini artırmak zorunda. Hepimiz işletmelerimizde özellikle işgücü verimliliğini gözden geçirerek, iyileştirmeler yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

Kütükcü, konuşmasında meclis üyelerini Konya Sanayi Odası ve Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin aylık faaliyetleri ile ilgili de bilgilendirdi.

“YERLİ SANAYİCİ DESTEKLENMELİ, MERDİVEN ALTI ÜRETİMİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ”

KSO meclisine ev sahipliği yapan Helvacızade Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil de, meclis toplantısının Ar-Ge merkezlerinde yapılmasından memnun olduklarını belirterek, Ar-Ge merkezi kurmak isteyen sanayicilerin, kendilerinden destek istedikleri takdirde üzerlerine düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduklarını söyledi. Türkiye’nin en geniş soğuk pres bitkisel yağ firması olduklarını ve ürünlerinin 10 bin eczanede bulunduğunu aktaran Büyükhelvacıgil, ürünlerin eczane dışında hiçbir yerden temin edilemeyeceğini söyledi. Zade Vital Medikal Direktörü Dr. Emre Öztoprak da, Zadevital’ın ürünleri hakkında bilgi verdi.

KSO Meclis Başkanı Tahir Şahin’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya katılan sanayiciler, ayrıca Helvacızade üretim tesislerini ve Zade&Zade Vital İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi’ni de gezdi.

haberfark.net

Bu haber toplam 1369 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi