Konya'nın geleceği Karatay'da masaya yatırıldı!

Konya'nın geleceği Karatay'da masaya yatırıldı!

Konya'nın geleceği Karatay'da masaya yatırıldı!

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Teşkilatı Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Sürücü ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Seyit Mehmet Sümer; geçmiş dönemlerin değerlendirmesi ve gelecek hedeflerini istişare etmek üzere Karatay Belediye Başkanlığında bir araya geldi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli göreve geldiği 2004 yılı öncesi durum ve 2004 yılından bugüne gerçekleştirilen yatırımları ve projeleri değerlendirdi.

Başkan Hançerli bir Karataylı olarak Karatay’a vefa borcu olduğunu belirterek “Anadolu Selçuklu Devletine başkentlik yaparak adını tarih sahnesine altın harflerle yazan, yüzlerce yıl tüm Anadolu’nun yönetim merkezi olan Konyamızın gözbebeği olan Karatay, gerek günümüze taşıdığı kültürel mirası gerek sürekli gelişen yapısı ile Hazreti Mevlana’nın meftun bulunduğu aziz bir beldedir. Karatay’a hizmet etme şerefine erişmiş olmak bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Göreve geldiğimiz 2004 yılından bu yana Karatay’ın bin yıllık köklerine bağlı kalarak; Karatay’ı her gün daha da modernleşen bir cazibe merkezi haline getirip, Karataylı hemşerilerimizi daha yüksek standartlara sahip yaşam alanlarına sosyal donatılara ve kültürel faaliyetlere kavuşturmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Bir başkentin her zaman başkent olduğu bilinciyle tarihi mirasımızı bugüne ve geleceğe güvenle taşımak için gayret sarf etmekteyiz.” dedi.

“Karatay’ın Bugününü Anlamak İçin Dününü Bilmek Gerekir”

Her geçen gün gelişim zincirine bir halka eklenen Karatay, bugün modern binaları, yayla yollarına kadar uzanan gelişmiş ulaşım ağı, üniversitesi, adliyesi, şehir hastanesi, hafif raylı ulaşımı, Konya'nın en büyüğü olan Şehir Pakı ile her geçen gün daha da modern bir yapıya kavuşmaktadır. Bugünlere gelirken geçilen aşamalar, Ak Parti iktidarımızın yerel yönetimlere verdiği büyük önem ve kurumlar arası işbirliğini sağlayan 6360 Sayılı Büyükşehir Yasası sayesinde hizmetlerimiz büyük bir ivme kazanarak katlanmış ve hemşerilerimize daha iyi hizmet edebilme imkanı oluşturmuştur. Geçmişte bir okulun bahçesine asfalt dökmemize siyasi nedenlerden dolayı izin verilmezken bugün Karatay Belediyesi olarak öz kaynaklarımız ile 20 okul 5 okula 5 kapalı spor salonu 16 okula suni çim saha yaptık.”dedi.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru Konya’nın gelişme potansiyeli ile Türkiye’nin gözde şehirlerinden biri olduğunu vurgulayarak; gerçekleştirilecek çalışmalar ile bu potansiyelin her geçen artacağını belirtti.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’da belediyeler arası koordinasyonun en üst düzeyde gerçekleşmesinin şehre büyük değer kattığını söyleyerek; yapılan çalışmaların her geçen gün şehri daha da büyük bir cazibe merkezi haline getirdiğini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın sürekli bir gelişim çizgisi göstererek Anadolu’nun marka şehirleri arasına adını altın harflerle yazdırdığını belirtti. KOSKİ yatırımları ile Konya’nın hem içme hem de sulama suyu konusunda büyük bir ivme ile hizmetleri tamamlama gayreti içerisinde olduğunu söyledi. AK Parti hükümeti ile uyum içerisinde gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde hızlı trenden, şehir hastanesine, tramvaydan ve KOP projesine kadar pek çok hizmetin Konya’ya kazandırıldığını vurguladı. Gerçekleşen toplantıya ev sahipliğinden dolayı Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye teşekkür etti.

AK Parti İl Başkanı Hasan Angı da; Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek , "AK Parti olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Türkiye'nin muhasır medeniyetler seviyesine ulaşması için çalışıyoruz. AK Parti'nin iktidarda bulunduğu süreç Türkiye'nin her bakımdan ileriye gittiği bir dönem olmuştur" dedi.

Bu haber toplam 2797 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.