Konya'ya 3 yeni üniversite geliyor

Konya'ya 3 yeni üniversite geliyor

Tarım ve Köyişleri Eski Bakanı AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü, yeni açılacak 3 üniversiteyle birlikte Konya'nın öneminin daha da artacağını söyledi.

 Güçlü, AK Parti Konya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Konya'nın iki yeni vakıf üniversitesinin ardından bir de devlet üniversitesine kavuşacağını ifade etti.

Selçuk Üniversitesinin yeniden yapılandırılması ve açılacak 3 yeni üniversiteyle Konya'nın, Selçuklu Devleti döneminde zirveye ulaşan ''eğitim ve kültür başkenti'' sıfatını yeniden kazanacağını dile getiren Güçlü, ''Selçuk Üniversitesinin bugün geldiği nokta, Konya'ya eğitim, ilim, anlayış, sanat, edebiyat, ekonomik, teknolojik katkılarını düşünürsek, yeni bir üniversitenin kurulmasının ne anlama geleceğini tahmin edebiliriz. Yeni bir devlet üniversitesi kurulması hadisesiyle karşı karşıyayız'' dedi.

 

MAVİ TÜNEL KADAR ÖNEMLİ

''Konya Üniversitesi'' adıyla kurulacak devlet üniversitesi için çalışmaların başladığını anlatan Güçlü, üniversitenin kurulması kararının en geç 2010 yılı sonuna kadar TBMM'den geçmesini beklediklerini ifade etti.
Konya'nın eğitim alanında önemli bir şehir olduğunu söyleyen güçlü, ''Yeni açılacak 3 üniversiteyle birlikte Konya'nın önemi daha da artacak. Yeni üniversitelerin açılması Konya açısından Mavi Tünel kadar önemlidir'' diye konuştu. Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Ali Öztürk ve Kerim Özkul da katıldı.
 

Bu haber toplam 1635 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim