Köylerin çöpünü Eskil Belediyesi toplayacak

Köylerin çöpünü Eskil Belediyesi toplayacak

Aksaray Valiliği İl Özel İdaresi tarafından 1.500 adet çöp konteyneri köylere dağıtıldı.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, il genelindeki köylerin tamamında çöplerin toplanmaya başladığını belirtti.

Çöp toplama hizmetinin yerine getirilmesi için merkeze bağlı köyler ile Ağaçören-Sarıyahşi, Gülağaç-Güzelyurt ve Ortaköy ilçelerine bağlı köyler için toplamda 5 adet çöp toplama aracı tahsis edildiği, Eskil İlçe Belediyesi ile yapılan protokol ile Eskil İlçesine bağlı köylerin çöplerinin de belediye tarafından toplanmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, İl Genel Meclis Üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ile Genç Osman Köyünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Köy Muhtarı Halil Tekin ve vatandaşlarla görüşerek sorunlarını dinleyen Vali Ataklı yaptığı açıklamada köylerde çöplerinin toplanması ile ilgili çalışmaların başladığını söyledi.

Genç Osman Köyüne 15 adet çöp konteyneri verildiğini ifade eden Vali Ataklı, Çevre kirliliğinin giderilmesi amacıyla  il genelindeki köylerin tamamında çöplerinin toplanmasına başlandığını söyledi.

 ‘Artık köylerimizde şehirlerimiz gibi tertipli düzenli ve temiz olmak durumundalar’ diyen Vali Ataklı, ‘Bu düzeni sağlamak için bizler gayret edeceğiz vatandaşlarımızda katkı verecekler. Temiz bir çevrede yaşamak hepimiz için bir hak. Bu hakkımızı iyi bir şekilde kullanmamız lazım. Yaşadığımız yeri temiz tutmamız lazım’ dedi.

Aksaray’da köylerin toz ve çamurdan kurtarılması için son yıllarda önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Ataklı, köy içleri ve meydanlarının parke taşı ile döşendiğini bunların yapılmaya devam edeceğini söyledi.

Vali Ataklı konuşmasının devamında: ‘’6360 sayılı kanun ile köye dönüşen 24 belediyenin çöp temizliği 2014 yılında İl Özel İdaresi tarafından yapıldı. Şimdi köylerimizde oluşan çöpleri toplayarak temiz bir çevrede yaşama imkânı sağlamak için bütün köylerimizde bu çalışmalara başlıyoruz. Bunun için köylerimize çöp konteynerleri dağıtımlarına başladık. Bunlar az gelebilir ancak zaman içinde eksiklikleri tamamlamaya çalışacağız. Vatandaşlarımız muhtarlık vasıtası ile eksik kalan konteynerleri tamamlama yoluna giderlerse bundan da memnun oluruz. Her eve bir konteyner koyma şansımız yok. Bu konteynerleri belirli yerlere bırakacağız. Vatandaşlarımız evsel atıklarını çevreye zarar vermeden bu konteynerlere koyacaklar. İl genelinde bütün köylerde çöp toplama işlerini yapıyoruz. Bu önemli bir faaliyet olacaktır.’ dedi.

Köy muhtarı Halil Tekin ve vatandaşlar memnuniyetlerini belirtirken yapılacak çalışmalara destek olacaklarını söylediler.

Vali Ataklı köydeki çocuklarla bir süre sohbet ederek gelecek planları hakkında çocuklara tavsiyelerde bulundu. Çocuklara kitap hediye eden Vali Ataklı ve beraberindeki heyet Genç Osman Tarımsal Kalkınma Koopreratifini ziyaret ettikten sonra köyden ayrıldı.

 

Bu haber toplam 2094 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum