Kültürel çalışmalar artacak

Kültürel çalışmalar artacak

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Konya Milletvekilleri Prof. Dr. Sami Güçlü ile Hüsnü Tuna, İl Kültür ve Turizm Müdürü’nü ziyaret etti.

Konya’da kültürel faaliyetlerin son dönemde arttığını, bunun turizmin geleceği açısından sevindirici bir gelişme olduğunu dile getiren AKP Konya Milletvekili Sami Güçlü, gerçekleştirdikleri ziyaretteki amaçlarının, yılın geri kalanında yapılacak kültürel ve turizm faaliyetleri hakkında bilgi edinmek olduğunu dile getirdi. Konya’nın gelişimine büyük katkı sağlayacak olan kültür ve turizm faaliyetlerinin gelişmesi için Konyalı milletvekilleri olarak ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade eden Sami Güçlü, “Yapılan son çalışmalarla Konya’ya iki vakıf üniversitesi ve bir de devlet üniversitesi kazandırıldı. Vakıf üniversitelerimiz yeni dönemde öğrenci alacaklar. Diğer illerden gelen öğrencilerle birlikte Konya’nın turizm potansiyeli biraz daha artacak. Konya’nın her alanda olduğu gibi, kültür ve turizm alanında da hak ettiği yere kavuşması için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz son derece verimli ve koordineli bir şekilde çalışıyor” dedi.
AKP Konya Milletvekilleri Prof. Dr. Sami Güçlü ile Hüsnü Tuna’nın gerçekleştirdiği bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan da, yapılan son çalışmalar hakkında vekillere bilgi verdi. Mevlana Müzesi’ndeki restorasyon çalışmalarının ilk etabının tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Çıpan, “Mevlana Müzesi’nde teşhir ve tanzim çalışmaları devam ediyor. Çok kısa bir süre içerisinde ilk etap restorasyon çalışmamız tamamlanmış olacak. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde Mevlana Müzesi’nin tamamı restore edilerek hizmete sunulacak” diye konuştu.
RASİM ATALAY Merhaba
 

Bu haber toplam 1824 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür ve Sanat