Kurum: “Türkiye, eşine az rastlanır bir ekonomik saldırıyla karşı karşıyadır”

Kurum: “Türkiye, eşine az rastlanır bir ekonomik saldırıyla karşı karşıyadır”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Türkiye bugün, eşine az rastlanır bir ekonomik saldırı operasyonuyla karşı karşıyadır. Bizi yıkamadınız, yıkamıyorsunuz, yıkamayacaksınız. Büyük Türkiye hedefinin önüne geçemeyeceksiniz." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara Altındağ Şair Baki Kültür Merkezi'ndeki AK Parti Altındağ İlçe Danışma Toplantısı'na katıldı.

Kurum, buradaki konuşmasında, Ankara'da 21 millet bahçesi yaptıklarını kaydetti. 15 bin sosyal konut yapıldığına da değinen Kurum, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, sizlerin sahada verdiğiniz sözleri yerine getirmek için tüm bakan arkadaşlarımızla birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Medeniyet yürüyüşümüzde; "çevreye saygılı iklim dostu şehirler" diyerek; 81 şehrimizde yatırımlarımıza, vizyon projelerimize ara vermeden sürdürüyoruz. Bugün hamdolsun, Ankara'mızın 25 ilçesinde, her alanda çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor." dedi.

"Türkiye bugün, eşine az rastlanır bir ekonomik saldırı operasyonuyla karşı karşıyadır" diyen Kurum, şöyle konuştu:

"Türkiye bugün; tarihinin en önemli günlerinden, en kritik eşiklerinden geçiyor. Yalanın ve fitnenin bu denli kol gezdiği, ekonomik sabotajların bu denli sistematik olarak işletildiği bir dönemi daha önce yaşamamıştık. Düşünün ki; küresel ölçekte, enflasyon oranları 4-5 kat artmış; ABD, Almanya, İngiltere, Fransa gibi ülkeler büyüme noktasında kötü bir tabloyla karşı karşıya. Ülkemizde ise gerek bütçe dengemiz gerek büyüme oranlarımız iyi seviyelerde. Her geçen ay bir ihracat rekoru kırıyoruz. Dünyada ülkeler büyümede eksiye giderken biz büyümede neredeyse çift haneli rakamlara ulaşıyoruz. Diğer taraftan istihdamımız artıyor. Genç istihdam projelerimizle yeni iş, yeni istihdam alanları oluşturuyoruz. Salgına rağmen hiçbir esnafımızı hiçbir vatandaşımızı yalnız bırakmadık. Tüm dünyada tedarik zinciri sekteye uğramışken, biz ülke olarak sanayicimize, milletimize, yatırımcımıza her zamankinden daha yüksek miktarda kredi dağıtıyoruz. Ama bir de bakıyorsunuz, ekonomi parametreleriyle asla açıklanamayacak bir kur dalgalanmasıyla karşı karşıya kalmışız. Bunun tek bir açıklaması var. Bu süreç tamamen geçici bir süreç olmasının yanında; Türkiye bugün, eşine az rastlanır bir ekonomik saldırı operasyonuyla karşı karşıyadır." şeklinde konuştu. haberfark.net

Kurum: “Türkiye, eşine az rastlanır bir ekonomik saldırıyla karşı karşıyadır”

Kurum: “Türkiye, eşine az rastlanır bir ekonomik saldırıyla karşı karşıyadır”

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 762 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.