"Kuvay-i Milliye ruhuyla kurulan bir partiyiz"

"Kuvay-i Milliye ruhuyla kurulan bir partiyiz"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kuruluşunun 98'inci Yıldönümü nedeniyle anıt alanında bir kutlama programı gerçekleşti.

Anıt alanında konuşan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, CHP’nin cumhuriyetin kurucu partisi olduğunu ve CHP’lilerin cumhuriyetimizi ve kazanımlarını korumanın görevi olduğunu belirtti.

 Anıt alanındaki programa, CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, il yönetim kurulu üyeleri, merkez ilçe başkanları, kadın kollarıyla gençlik kolları ve partililer katıldı. CHP’nin ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra Atatürk anıtında çelenk sunumu yapıldı. Burada konuşan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “ Ülkemizin kurucu parti olan partimiz CHP’nin kuruluşunun 98. Yıldönümüdür. Partimiz 9 Eylül 1923 yılında kuruldu. Aynı tarih İzmir’in kurtuluş tarihidir. Her ikisini de kutluyoruz. Cumhuriyetimizin Kurucu partisi olarak cumhuriyetimizi ve kazanımlarını korumak ve sahip çıkmak hepimizin görevidir. Partimizin ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk bütün dünyanın kabul ettiği devrimci bir liderdir. Ülkemize vatandaşlık bilincini ve ruhunu benimsetti. Partimizin başta Atatürk olmak üzere genel başkanları ülkemize her alanda önemli katkılar yapmıştır. Bizim köklerimiz ve rotamız bellidir. Halktan yanadır. Kuvayi Milliye ruhuyla kurulan bir parti olup, her vatandaşımızı eşit bir yurttaş olarak görüyoruz. Bölücü değil, bütünleştiriciyiz. Kurtuluşun ve kuruluşun, emperyalizme ve onun işbirlikçilerine boyun eğmeyenlerin ve halkın partisi olan partimiz CHP’nin, 98. yaşını kutluyorum” dedi. haberfark.net

Bu haber toplam 757 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.