Mazot ve kimyevi gübre müraacatında

Mazot ve kimyevi gübre müraacatında

Tarım il Müdürü Recep Öztorun Mazot ve Kimyevi gübre desteklemeleri ile ilgili olarak açıklamada bulundu.

Öztorun açıklamasında,  Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olan çiftçilere mazot, kimyevi gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılması 26.02.2010 tarih ve 2010/118 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulmuştur. Bitkisel üretimde kullanılan mazot ve kimyevi gübre ile toprak analizine yapılacak destekleme miktarları 26.02.2010 tarih ve 27505 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2010/118 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenmiştir.

Anılan Karar gereğince, bitkisel üretimde kullanılan mazot ve kimyevi gübreye alan bazlı destekleme ödemesi yapılacaktır. Alan bazlı olarak ürün çeşidine göre dekar başına yapılacak destekleme ödemeleri; hububat, yem bitkileri, baklagiller, yumrulu bitkiler, sebze ve meyve alanları için 3,25 TL/da Mazot, 4,25 TL/da kimyevi gübre, yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitkileri için 5,5 TL/da Mazot, 5,5 TL/da kimyevi gübre desteklemesi ile 2,5 TL/da toprak analizi desteği verilecektir.

İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerimizde 18 Mart 2010 tarihinde başlayan Çiftçi Kayıt Sistemi Müracaatları; 31 Aralık 2010 tarihinde sona erecektir. Başlangıçtan bu güne kadar 25.000 çiftçi müracaatı alınmış olup, sisteme kayıtları yapılmıştır. Bakanlığımızca yapılan tüm bitkisel üretimi destekleme ve prim ödemelerinde ön şart, Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olmaktır. Çiftçiler kayıt olmuşlarsa arazi, ürün ve özlük bilgilerini her yıl olduğu gibi, bu yıl da yenilemeleri, kayıtlı olmayanların ise 31 Aralık 2010 tarihine kadar Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olmalarıdır. Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olmayan veya dahil olanlardan bilgilerini her yıl güncellemeyen çiftçilerimiz, Bakanlığımızca uygulanan destekleme programlarının hiç birinden faydalanamayacaklardır.

Belirtildiği üzere, 31 Aralık 2010 gününün son müracaat tarihi olması nedeniyle, çiftçilerimizin mağdur olmamaları, bitkisel üretimleriyle ilgili destekleme ve prim ödemelerinden yararlanmaları için son günü beklemeden İl veya İlçe Tarım Müdürlüklerimize başvurmaları gerekmektedir” dedi.

Bu haber toplam 1947 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.