Medaş'ta çiftçiler için kısmi çözüm

Medaş'ta çiftçiler için kısmi çözüm

MEDAŞ, çiftçilerin elektrik faturalarını hasat döneminde ödemesi için hasat kart dönemini başlattı. Uygulama, çiftçinin en sıkıntılı olduğu konuda ‘kısmî çözüm’ niteliğini taşıyor

 Meram Elektrik Dağıtım AŞ (MEDAŞ), ‘hasat kart’ ile çiftçilere faturalarını ödemede kolaylık sağlıyor. Çiftçilerin en çok mağdur olduğu konuların başında elektrik faturalarının hasat döneminde değil de aylık ödenmesi geliyor. Çok sayıda çiftçinin aylık faturalarını ödemekte zorlanması nedeniyle MEDAŞ, özel bir bankayla anlaşması sonucunda ‘hasat kart’ uygulamasını devreye sokuyor. Kartla birlikte çiftçiler elektrik faturalarını bir yıla varan vadede hasat döneminde ödeyebilecek. Konuyla ilgili bilgi vermek için Rixos Otel’de MEDAŞ yetkilileri ve banka sorumluları ile basın toplantısı düzenleyen MEDAŞ Genel Müdürü Önder Kazazoğlu, yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde çiftçilerin hasat kartı sadece elektrik faturalarını ödemede değil ürünleriyle ilgili tüm girdilerde kullanabileceklerini söyledi. “Hasat kart ile çiftçiler tedarikçilerden aldıkları her ürün bedelini en uygun faiz oranları ile hasat zamanında ödeyebilecek” diyen Önder Kazazoğlu, şöyle konuştu: “Aynı zamanda çiftçiler biriken elektrik faturalarını erteleyebilecek ve hasat döneminde düşük faizle ödeyebilecek. Çiftçiler başvurdukları takdirde hasat kartlarını anlaşmalı bankadan alabilecektir. Tarımsal sulama birlikleri, kooperatifleri ve tarımsal sulama aboneleri de enerji borçlarını hasat kart ile MEDAŞ’ın tahsilât noktalarındaki hasat kart POS cihazlarından öreyebilecek. Kart sahipleri ödemelerini kendi belirledikleri zamanda ödeyecek.” 
ÇİFTÇİ ELEKTRİK MÜHENDİSİ BULUNDURMALI
MEDAŞ’ın teknik eleman sıkıntısı çektiği için köy ve kasabalarda çiftçiler mağdur oluyor,  yönündeki vatandaşların şikâyetlerine de değinen MEDAŞ Genel Müdürü Önder Kazazoğlu, 1 Kasım’da devraldıkları MEDAŞ’ta 495 personelin kaldığını bunların bir kısmının 4/C’ye geçmeyerek işten ayrıldığını bu durumun ise teknik elemanda azalmaya yol açtığını bildirdi. Bu kapsamda 100’e yakın yeni elemanı Cumartesi-Pazar günleri eğitime tabii tuttuklarını anlatan Kazazoğlu, “Şuan itibariyle 700’e yakın personelle çalışıyoruz. Ayrıca köy ve kasabalardaki trafolar kamunun ise bakımını MEDAŞ yapmakta fakat çiftçinin kendisine aitse bakım ve arızasını çiftçi kendisi yaptırmak zorunda. Aynı zamanda kanunen her çiftçi elektrik mühendisi bulundurmak zorunda. Kanunda olmasına rağmen bu durum daha önce uygulanmamış, biz şimdi bunun uygulayama çalışıyoruz” dedi.
BAKIM NEDENİYLE ELEKTRİK KESİNTİLERİ DEVAM EDECEK     
Çok ciddi bakım ve onarım çalışmalarının yapılması nedeniyle elektrik kesintilerinin meydana geldiğini ifade eden Kazazoğlu, yaz döneminde bakım ve onarım çalışmalarını arttıracaklarını kaydetti. Bakım yapılırken mecburen elektrik kesintilerinin olduğunu aktaran Kazazoğlu, şunları kaydetti: “2010 yılında bakım çalışmalarımızı bitireceğiz. 10 milyon TL’lik yüksek gerilim hatlarını yer altına alma çalışmalarımızda Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde bölgelerinde devam ediyor. Meram bölgesinde de yüksek gerilim hatlarının yeraltına alınması çalışmalarımızda devam etmekte” diye konuştu.
HASAN AYHAN Merhaba

Bu haber toplam 1876 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.