‘MHP’ye kurulan tuzağı alçakça buluyorum’

‘MHP’ye kurulan tuzağı alçakça buluyorum’
TÜSİAD Başkanı, MHP’ye yönelik kaset olaylarını kınadı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, MHP’ye yönelik kaset olaylarını kınarken, “Bu komploları düzenleyenlerin yakalanıp adalete teslim edilmemesi güven duygumuzu derinden sarsmıştır” dedi. Boyner, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki mesajlarında şöyle yazdı: “MHP’ye kurulan organize tuzağı alçakça buluyor ve kınıyorum. Devlet ülkenin siyasetine bu şekilde müdahale eden suç örgütlerinin varlığına izin vermemelidir. Bu komploları düzenleyenlerin yakalanıp adalete teslim edilmemesi güven duygumuzu derinden sarsmıştır.”

‘Türkiye’de bu yöntemi benimsemiş çeteler var’

ANKARA- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Kanal 7’de Başkent Kulisi adlı programa katıldı ve MHP’deki kaset skandalıyla ilgili sorularını yanıtladı. Şahin’in açıklamaları şöyle:

- Seçim öncesi bir siyasi partiye dönük bu tür girişimlerden gerçekten büyük üzüntü duyuyorum. Bunlar siyaseti çirkinleştiriyor. İstifa etmek zorunda kalan birçoğu milletvekili, MHP’li arkadaşların ve diğerlerinin bu işin aydınlatılması konusunda mutlaka adli mercilere yardımcı olmaları gerekir. Çünkü o görüntüler herhangi bir yerde çekilmiştir. Onlar bilirler nerede çekildiğini. Savcılığa ve adli mercilere bu arkadaşlarımız yardımcı olurlarsa bu işin arkasında olan güçlere ulaşmak mümkün olabilir.

- Siyasi hayatımıza ya da Türkiye’deki bu gelişmelere bu bir takım kasetler, gizli kaset görüntüleri, şantaj kasetleri ilk defa girmiyor. Ergenekon davasını incelerseniz orada buna benzer çokça kaset olduğunu görürsünüz. Demek ki Türkiye’de bunu yöntem olarak benimsemiş birileri var, bir takım çeteler var. Bunu incelerken bunu gözardı etmemek gerek diye düşünüyorum.

- AK Parti kurucusu bir kişi olarak ifade ediyorum ki: Biz parti olarak seçimlere doğru giderken rakiplerimizin bu şekilde yıpratılarak avantaj elde etmeyi şerefsizlik sayarız. Biz seçimlerin eşit şartlar altında yapılmasını arzu ederiz. vatan

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.