“MUHARREM MÜDÜRÜ ANLAYABİLMEK”

İnsanların gölgelerinden korkarak yaşadığı şu günlerde kapitalist ve egoist insanların zirve yaptığı ve bir birine hoşgörü yerine hor baktığı durumlara şahit oluyoruz. Fakat iyi insanlar bütün bu algılarımızı yıkıyor. Onlara bir teşekkür etmek lazım esasında. Çünkü bu algılar yıkılmadığı zaman umudun yerini karamsarlıklar, karanlıklar kaplayıveriyor istemeden de olsa.

Bu algıları yıkan, insanları umuda sevk eden kişilerden bir tanesi de hiç kuşkusuz Muharrem Müdür’ümüzdü. Aramızdan ansızın ayrılması hepimizi hüzne, yasa boğdu. Sevdiklerinin arasından ansızın ayrılıp gitmesi derinden yaraladı. Bizler uzaklara da olmamıza rağmen bile orada olmak bir helallik dahi dilemek için orada bulunamamanın üzüntüsü içerisindeyiz. Muharrem müdür ilçemizin farklı simalarından bir tanesiydi hiç kuşkusuz. Hani derler ya bir insan yokluğunda kıymeti bilinir diye. Tam da aynı duygulara tanıklık ediyoruz. Bizler Muharrem Müdürümüzün kıymetini hakkıyla bilemedik.

Aslında Muharrem Müdür bizlere çok şey öğretti. Güler yüzlü olmayı, kimseyi kırıp dökmeden yaşamayı, insanları ayırt etmeksizin eşit muamelede bulunmayı ve daha niceleri. Bu duygu ve düşünceler Muharrem Müdür’ün ardından söylenen sözlerden anlaşıla bilir. Hani derler ya yiğit namıyla anılır diye. Hiç kimse Muharrem Müdürü kötü duygularla yâd etmedi. Kimimiz şiir yazdı kimimiz Ahde Vefa göstererek tabutunun bir ucundan tutarak Muharrem Müdür’ü son yolculuğunda da yalnız bırakmadı. Birçoğumuz sosyal paylaşım alanlarında Muharrem Müdürümüzün aramızdan ayrılışını üzülerek dile getirdik.  Görünen o ki iyi insanlar daima iyi anılır. O nedenle ölmek bir yok oluş değil de yeniden varoluşun göstergesi. Tabi bunu anlayabilirsek. Muharrem abi bunları bizlere tekrar yaşattı. Üstad Necip Fazıl’ında dediği gibi:

Ölüm güzel şey, budur perde ardından haber...
Hiç güzel olmasaydı ölür müydü Peygamber?
Öleceğiz müjdeler olsun, müjdeler olsun!
Ölümü de öldüren Rabbe secdeler olsun!

Muharrem Müdürümüze Allahtan rahmet geride kalan kederli ailesine ise başsağlığı dilerim.
Muzaffer Yayar - Trabzon

Bu yazı toplam 1428 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.