Nihat Genç pes etti! 'Evet' çıktı, yazarlığı bıraktı

Nihat Genç pes etti! 'Evet' çıktı, yazarlığı bıraktı

Ulusalcı cephenin en popüler yazarlarından biri olan Nihat Genç referandum sonucunun üzerine 'Benden buraya kadar' dedi..

Referandum sonucu ulusalcı cephede derin bir sarsıntı yarattı. Bu cenahın en güçlü kalemlerinden biri olarak gösterilen yazar Nihat Genç artık pes etti. Son olarak OdaTV'de yazıları yayınlanan Genç 'Gücüm buraya kadar bağışlayın' başlığıyla okurlarına veda etti.

MHP FELAKET YAŞIYOR
Veda yazısında MHP'ye yönelik kritik eleştirilerde bulunan Genç, 'MHP 12 Eylül öncesi dinamizmini anti-komünizmden alıyordu ve MHP saflarını oluşturan köylü kitlelerle şehirli kitlelerin ayrışması hiç hissedilmiyordu. Şimdi MHP'li kitlelerinin hiç affedemeyeceği AKP'nin Habur ve Suriye sınırının satılması olayına rağmen oylarının nerdeyse yarıdan çoğunu kaybetmesi, Türkiye'ye yepyeni ve beklenmedik bir şok yaşatıyor. Bu inanılmaz şok'un boyutlarını ilk görmek isteyen ise Devlet Bahçeli'dir, anında erken seçim çağrısında bulunup, gerçek hasarın boyutlarını öğrenmek zorunda kalmıştır. 1960'lı yılların sonundan beri Orta Anadolu'da esip gürleyen MHP tam anlamıyla bir felaket yaşıyor.. Devlet Bahçeli'nin cemaate karşı tavrı çok iyi bilinmesine rağmen, cemaate karşı tavrını çok yaygın ve kitlesel olarak meydan meydan dillendirmemesi bugün feci bir hüsranla sonuçlandı.' diye yazdı.

İŞTE  NİHAT GENÇ'İN VEDA YAZISINDAKİ O SATIRLARI
Şimdi dünden daha yalnız ama dünden daha güzelim.. Onların oy çuvalları var bizlerin her biri ayrı değer milyonlarca tek tek kendi örgüt gücü var. Onların gücü çöl tozu gibi tozu dumana katan medya örtbasları, yalanlar, iftiralar, bizlerin gücü ise doğru dürüst cesurca söylenmiş tek tek kelimeler, her biri üzüm tadında.

Şimdi başlıyor dünyada var olma heyecanı, insanlıktan süzdüğüm tek bilgi, düşünen hiç kimse ağalara şeyhlere siyasilere kolay av olmadı..

Çekeceğimiz daha çok acılar var, daha çok yanıp kavrulacağız, meyve şekerinin tadından kim usanmış, kim usanmış güzelden.

Şimdi başlıyor ülke cumhuriyet bağımsızlık aşkınızı bu en karamsar günden başlayarak ebediyen sınamaya..

Ben de bilmiyorum kardeşlerim gözlerini aşka aşkla kapatanların, gözlerini iftira ve yalanlara kapatanlarla savaşı nasıl ne şekilde sonuçlanır, vallahi bilmem..

DAHA NE ÇOK MAÇ KAYBETTİK..
55 yaşındayım dayanamazsam da artık sabredeceğim, bu maçı daha ne çok maçı kaybettik kaybederiz, ama Sadi'nin lafıdır, kimse sevgilime çirkin diyemez, sırtımdan bıçaklar yesem de...

NAZIM'IN DİZELERİYLE VEDA
Bir de özel notum var, referandumdan birkaç gün önce söylemiştim, artık yazacak konuşacak maddi gücüm imkanım kalmadı, ambargolara ve bedava yazıp çizmelere ve bitmeyen mahkemelere karşı bugüne önceden yazdığım 25 kitaptan birkaç lirayla gıdı gıdına geldik, kararım şu, gelecek seçimlerden bir iki ay önce yine yazıp konuşma imkanım olursa çıkar görevimi yaparım, içinizde en çok konuşan en çok yazı yazan kardeşinizim, gücüm buraya kadar.. Bağışlayın.. Belki arada bir Serdar Akinan'ın Mızıkacılar Sitesi'ne çıkar beş on dakika konuşuruz. Nazım'ın hiç bilinmeyen ama en güzel şiiridir, 'rüyamda yari gördüm şöyle belden yukarı, bulutların ardından ay gibi gider, o gider ben giderim, hepsi bu kadar..' Şimdi bırakmadan önce yazarlığı son satırına gelmişken yazarlığım, şiirimiz ne diyor yorumlamak istiyorum, son cümlem:, 'rüyamızda bulutların ardından akan yarimizi görmüştük, hepsi buydu, hayat dünya her şey işte hepsi bu kadarcık..'

Bu haber toplam 1588 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kültür ve Sanat