Tapu sahipleri dikkat! Tapu fırsatçılarına para kaptırmayın

Tapu sahipleri dikkat! Tapu fırsatçılarına para kaptırmayın

Tapu dolandırıcıları bugüne dek oluşturdukları bu yolla birçok vatandaşı mağdur etti. Peki bu tip dolandırıcılık kurbanı olamamak için ne yapılmalı? İşte cevabı.

Yıllık ortalama 8-10 milyona yakın tapu işlemi yapılan ülkemizde sahte evrak ve fotoğraflarla binlerce tapu işlemi gerçekleşiyor, ancak bu dolandırıcılığın yanı sıra tapu dairesindeki yoğunluk yeni bir istismarın da kapısını açtı.

Yoğunluk sebebiyle hem internet hem de telefon üzerinden başvuranlara randevular 20-30 gün sonraya veriliyor.

Bu durumdan yararlanmak isteyen bazı uyanık emlakçılar ve iş takipçileri, tapuda erken randevu alacağı vaadiyle e-devlet şifresi ve 600 lira karşılığında erken randevu vaadinde bulunmaya başladı. 

Hürriyet'te yer alan habere göre Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı, “Emlakçıya, takipçiye e-devlet şifrenizi verip, boşuna da paranızı kaptırmayın. Biz kimseye randevu ayrıcalığı tanımıyoruz. Web tapu uygulamamızı kullanan tüm vatandaşlarımız tapu işlemlerini aynı gün tamamlayabiliyor. İstisnai durumlarda ertesi güne kalıyor” diye konuştu.

AYRICALIK YOK

Günlük işlem sayının 80 bine çıktığını belirten Adlı sözlerini şöyle sürdürdü: “ Vatandaş web tapuyu kullanmayıp iş takipçilerine, emlakçılara iş yaptırmaya kalkışıyor. Bunun için e-devlet şifresini ve parasını veriyor. 500-600 lira ya da ne tuttururlarsa. Oysa buna hiç gerek yok çünkü onlar da web tapuyu kullanıyor. Kişiden e-devlet şifresini aldıkları için tüm işlemi oradan yapmayı biliyorlar. Sonra da biz erken randevu aldık, diyorlar. Tapuda kimseye ayrıcalıklı randevu yok, herkes sistem üzerinden otomatik ilerliyor. Kişi inisiyatifini tümden kaldırdığımız için vatandaşlarımız kullanımı çok basit ve kolay olan web tapuya girerek işlemlerini kendileri yapabilirler. Aracılara para kaptırmalarına gerek yok.” dedi.

SADECE İMZAYA ÇAĞIRIYORUZ

Pandemi sürecinde uygulamaya koydukları web tapu sistemini anlatan Adlı şunları söyledi: “E-devlet üzerinden çalışan sistem kurduk. E- devlet şifresi, alıcı satıcının T.C kimlik numarası, telefon numaraları, işlem yapılacak tapu müdürlüğünün ismi giriliyor. Harç miktarını hesaplayıp kişilere gönderiyoruz. Onlar ücretlerini yatırdıktan sonra bir mesaj gönderiyoruz: Şu saatte tapuda olun, diye. Web tapu ile işlem yapanları aynı gün ıslak imzalarını atmaları için tapuya çağırıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2811 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi