Tarihi Tolluoğlu Camii restore ediliyor

Tarihi Tolluoğlu Camii restore ediliyor

Akçeşme Mahallesi Garaj Caddesi üzerinde bulunan Tolluoğlu Camii’nde restorasyon çalışmaları başladı.

2 haftadır ibadete kapalı olan Tolluoğlu Camii’nde Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce yürütülen restorasyon çalışmalarının, 2011 yılı Ağustos ayında tamamlanacağı bildirildi. 1943 yılında mahalle sakinleri tarafından yaptırılan, ismini mahallenin Tolluoğlu adındaki sülalesinden alan ve 1945 yılında minaresi eklenen Tolluoğlu Camii, kuzey-güney doğrultusunda dikdörtgen planlı, dört yöne eğimli kırma çatılı ve üzeri oluklu saç ile kaplıydı.

Restorasyon çalışmaları kapsamında tasarlanan camiinin doğusundaki bitişik dükkanın kaldırılarak kalan alanın avluya dahil edileceği yetkililerce bildirilirken çeşitli taş ve ahşap kaplamaların yanı sıra şadırvanın da yapılacağı ve camiinin mermerden yapılmış olan mihrabının ise temizlenerek korunacağı ifade edildi. Konya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nca koruma altına alınan ve tescilli olan Tolluoğlu Camii minaresinde ise herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceği ve mevcut duruma göre koruma önlemlerinin alınacağı gelen bilgiler arasında.

Karatay’ın önemli merkezlerinden biri konumunda bulunan ve Karatay Belediye Hizmet Binası’nın ana giriş kapısı karşısında olan caminin restorasyonu ile hem daha yeni bir görünüme ve hem de yıllarca hizmet verecek bir niteliğe kavuşacak Tolluoğlu Camii 2011 yılının Ağustos ayında tekrar ibadete açılacak.

Bu haber toplam 1229 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür ve Sanat