TİGEM'den 2025 Tohumluk Fiyatlarına Zam: Üreticiye Vadeli Satış Desteği
Yayınlanma:
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), 2025 yılı tohumluk fiyatlarını açıkladı. Yeni fiyatlara göre tohumluk ürünlerde önemli oranlarda artış yaşanırken, çiftçilere 60 güne kadar vadeli satış imkânı da sunulacak.
Açıklanan fiyatlara göre; makarnalık buğdayın ton fiyatı 19.500 TL, ekmeklik buğday 18.500 TL, arpa 16.500 TL, tritikale ve yulaf ise 15.500 TL olarak belirlendi. Fiyatlar KDV hariç ve yurt içi peşin satış esasına göre düzenlendi.
Fiyat Artışlarında Dikkat Çeken Oranlar
2024 yılına göre kıyaslandığında, tohumluk fiyatlarında yüzde 29 ile yüzde 37,5 arasında değişen oranlarda artış yaşandı. En yüksek artış oranı, yüzde 37,5 ile arpa fiyatlarında görülürken, ekmeklik buğdayda da yüzde 37’lik bir artış oldu. Tritikale ve yulaf ise yüzde 29,2 oranında zamlandı.
TİGEM 2025 Tohumluk Fiyatları
(KDV hariç, yurt içi peşin satış fiyatları)
Makarnalık buğday: 19.500 TL/ton
Ekmeklik buğday: 18.500 TL/ton
Arpa: 16.500 TL/ton
Tritikale: 15.500 TL/ton
Yulaf: 15.500 TL/ton
Vadeli Satış Seçeneği Üreticiyi Rahatlatacak
TİGEM, üretici kartı bulunan çiftçilere 60 güne kadar faizsiz vadeli satış imkânı sağlayacağını duyurdu. Bu uygulamanın, özellikle hasat öncesi finansman sıkıntısı yaşayan üreticilere kolaylık sağlaması bekleniyor. haberfark.net
Tarım-Hayvancılık
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.