Tiyatronun kalbi Konyada atacak

Tiyatronun kalbi Konyada atacak

Konya Devlet Tiyatrosunun (KDT) bu yıl üçüncüsünü düzenlediği, 10 ülkeden tiyatro topluluklarının katıldığı Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı.

 KDT Müdürü Tomris Çetinel öncülüğünde festivale katılan toplulukların temsilcileri, tiyatro binasının önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.
 
Çetinel, böyle bir etkinliği düzenledikleri için çok mutlu olduklarını bildirdi. Daha sonra, Türkiye, Azerbaycan, Kosova, Kazakistan, KKTC, Başkurdistan ve Fransa'dan gelen tiyatro toplulukları askeri bando eşliğinde festival yürüyüşünü başlattı. Anıt alanından Hükümet Konağı'na kadar yürüyen gruba vatandaşlar eşlik etti.
 
Topluluk, Hükümet Konağı'nın önünde Vali Aydın Nezih Doğan tarafından karşılandı. Vali Doğan, Konya'nın renkli bir gün yaşadığını, farklı ülkelerden Türkçe tiyatro yapan grupların kente gelmesinden mutluluk duyduğunu söyledi. Konya'nın tarihinden gelen özel kimliğe sahip olduğunu, özellikle son dönemlerde vatandaşların da kentin kültürel özelliklerinin farkına vardığını ifade eden Doğan, ''Konya birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapıyor, bu tür etkinliklerle geçmişini ve değerlerini daha iyi duyurabilecek'' dedi. Doğan, daha sonra, katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
24 Nisan’a kadar sürecek festivale Türkiye, Azerbaycan, Makedonya, Kosova, Kazakistan, KKTC, Başkurdistan, Gagavuzya ve Bulgaristan'dan tiyatro toplulukları katılıyor. Festivale konuk ülke olarak katılan Fransa ''Karanlıkta Fil'' adlı çocuk oyununu sahneleyecek.
 

Bu haber toplam 1447 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kültür ve Sanat