Tunceli'de düşen helikopterde Eskilli Polis Memuru da bulunuyor

Tunceli'de düşen helikopterde Eskilli Polis Memuru da bulunuyor

Bugün Tunceli'de düşen helikopterde Eskilli Polis Memuru Azam Güdendede'nin de yer aldığı bilgisine ulaşıldı.

Tunceli’nin Pülümür ilçesinden 11.40 sıralarında havalanan Skorsky tipi polis helikopterinden kalkışından yaklaşık 10 dakika sonra sinyal alımı kesilmişti. İçerisinde 7 polis memuru, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebat olmak üzere toplam 12 personelin bulunduğu helikopterin Pülümür ilçesi Kocatepe mevkii civarında dağlık alanda olumsuz hava şartlarından dolayı düştüğü değerlendiriliyor. 
Düşen helikopterde Eskil Tosun Yaylası'ndan ve Konya'da ikamet eden Muzaffer Güdendede'nin oğlu ve Eskil Belediyesi'nden emekli memur Kazım Güdendede'nin yiğeni Tunceli Hozat'ta Özel Harekatta görev yapan Polis Memuru Azam Güdendede'yle (27) birlikte Hakim Onur Alan, Polis memurları Ekrem Dereli, Sadettin Demir, Candaş Kaplan, Mesut Özdemir, Ahmet Cihan Kilci, Hasan Yıldırım, Komiser Pilot Abdullah Ortanca, Polis memuru teknisyen Murat Ködük, sözleşmeli pilot Dilaver Karsavuranoğlu’nun olduğu öğrenildi.

Erzurum, Elazığ, Diyarbakır ve Tunceli'den bölgeye İl Afet Acil Durumu Müdürlükleri (AFAD), Ulusal Medical Kurtarma (UMKE) ve 112 Acil Komuta Merkezlerine bağlı çok sayıda kurtarma ekibi ile ambulansın gönderildiği henüz, helikoptere ulaşılamadığı belirtildi.

Öte yandan Tunceli Valiliği yetkilileri, helikopterdeki personelin Tunceli 112 Acil Komuta merkezini aradığı ve yaralılar olduğu bilgisinin doğru olmadığını, henüz helikoptere ulaşılamadığını, bulunduğu bölgenin koordinatlarının tespit edildiğini kaydetti. 

Valilik açıkladı: Olumsuz hava şartlarından dolayı...

Tunceli Valiliği, Pülümür’den havalandıktan 10 dakika sonra sinyal alımı kesilen helikoptere ilişkin açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, "18 Nisan 2017 günü saat 11.40 sıralarında Pülümür ilçemizden havalanan Skorsky tipi Polis Helikopterinden kalkışından yaklaşık (10) dakika sonra sinyal alımı kesilmiştir. Söz konusu Helikopterde (7) Polis Memuru (1) hakim, (1) Astsubay ve (3) mürettebat olduğu değerlendirilmektedir. Helikopterin olumsuz hava şartlarından dolayı düştüğü değerlendirilmekte olup, bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edilmiş olup gelişmelerden kamuoyuna bilgi verilecektir" denildi.

ilgili haber için tıklayınız...

Tunceli'den acı haber 12 şehidimiz var

haberfark.net

Bu haber toplam 8399 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum