Turnuva mı, eziyet mi?

Turnuva mı, eziyet mi?

Eskil Belediyesi ile Türkiye Futbol Federasyonu Herkes İçin Futbol Departmanı tarafından Eskil’de organize edilen Futbol Turnuvası, turnuvaya katılan sporcular ve takımlar için kelimenin tam anlamıyla kabusa döndü.

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve 3 grupta 17 takımın mücadele ettiği turnuvada karşılaşmalar büyük bir mücadele ile sürerken, organizasyonda birçok sıkıntının baş göstermesi turnuvaya katılan takımlar ve sporcuları ile birlikte izleyicileri çileden çıkarttı.

 

Bu sahada yürümek bile mümkün değil

 

Müsabakaların oynandığı sahada bırakın futbol oynamayı yürümek bile imkansız sözleriyle tepkisini dile getiren bir yönetici şunları söyledi. “Ne yazık ki topu sahaya atıp oynayın demekle futbol oynanmıyor. Gerek sahanın içi gerekse dışı çamur deryası gibi. Kar yağdığında sahanın temizlenmesi çok zor muydu, bu işe önderlik yapanlar bu olumsuzlukları görmüyorlar mı, eğer amaç gençlere futbol oynatmak değil de insanları ilçeye getirterek çay ve yemek satmaksa orasını bilmeyiz. Bu durum sporcuların da sağlığını tehlikeye atmaya devam ediyor.”

 

Bırakın duş almayı el yıkayacak su bile yok

 

Maçlara antrenör olarak çıkan bir başka futbol sevdalısının söyledikleri. “Ben hayatımda böyle rezalet görmedim. Pırıl pırıl gençler Eskil köy ve yaylalarının yanı sıra Aksaray ve Konya’da Eskil’e maçlara geliyor. Buz gibi soğuk mu soğuk soyunma odasında tir tir titreyen gençler sahaya çıkıyor. Devre arası ve maç sonunda yine buz gibi bir soyunma odası. Maç sonu duş alma imkanı yok, çünkü bırakın duş alınacak suyu elimizi yıkayacağımız bir musluk yok. Yetkililere durumu ilettik çeşmelerin don olduğunu söylediler. Böyle rezalet olur mu maçtan çıkan oyuncu kilometrelerce o terle yol alıyor. Evine gidince duş alıyor. O nasıl saha öyle bu haberi okuyanlara sahanın durumunu şöyle anlatabilirim. Dök sahanın üstüne samanı, sahanın zeminindeki çamurla karıştır istediğin yerin duvarını sıva yani tamamen balçık bir saha. Sahaya gelirken yine aynı dert ne yazık ki sahanın yolu da balçık olduğu için arabalar batıyor.  

 

Her oyuncuya bir kilo omo

Turnuvada yaşanan sıkıntıları kendisine has üslubu ile anlatan bir başka yönetici ise şunları söyledi. “Bu nasıl turnuva hiçbir tedbir almak acaba yetkililerin aklına gelmedi mi? Maç başlıyor iki takım seyircileri yan yana tribünde Allah korusun yaklaşık bin kişi orada, bir olumsuzluk yaşansa ve taraftar arasında kavga olsa kim engel olacak? Israrla yetkililere taraftarlar sahanın iki yanına alınsın diyoruz duyan yok. Diğer taraftan turnuvada yaşanan sıkıntıları turnuva başladığında Eskil Belediye Başkanı Sayın Niyazi Alçay’a ilettik, hepsini çözeceğiz dedi. Turnuva bitecek ama bir tanesi bile çözülmedi. Örneğin donan çeşmeler var onların açılması çok mu zor, soyunma odalarına en azından ikişer tane ısıtıcı koymak çok mu zor, saha bu şekilde balçık haline gelmeden temizlemek çok mu zordu. Öyle ki tuvaletler var su akmıyor pis mi pis tuvaletler. Oyuncular maça pırıl pırıl çıkıyor 90 dakika çamur deryasındaki mücadeleden sonra annesi, babası görse tanımaz herhalde. Artık sahada morali bozulan oyuncularıma haydi haydi size maçtan sonra birer kilo omo diye işi tiye alıp yaşadıkları sıkıntıyı anca unutturmaya çalışıyorum.”

 

Eskil Eskil olalı böyle turnuva görmedi!

Son olarak maçlarda görev yapan bir spor gönüllüsü işe şunları anlattı. Eskil Belediye Başkanı Sayın Niyazi Alçay’a böyle bir turnuva düzenlediği için teşekkür ederiz ama keşke böyle bir ortamda bu maçlar hiç oynanmasaydı geçen yılda aynı sıkıntılar yaşanmıştı Sayın Başkan bu sene için maçlar çim sahada oynanacak demişti ama ne yazık ki yine bir çamur deryasında maçlar oynanıyor. Diğer taraftan sahada mücadele eden fedakar, cefakar sporcular, maçları izlemeye gelen spor sevdalıları adeta zulüm yaşıyorlar. Hani o meşhur söz buradan Eskil için uyarlanabilir Eskil Eskil olalı böyle turnuva görmedi!

Bu haber toplam 2275 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum