Vali Bey'den çok şey mi istedim?

      19.08.2012 tarihinde ki bu yazımda ”İnşallah Gelen Gideni Aratmaz?”başlığı altında memleketimiz için kendilerinin başarılı hizmetler vererek kendisinden önceki mevkidaşının yapamadıklarını yapması konusundaki samimi dileklerimi iletmiştim.

      68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti olarak hoş geldin ziyaretine gitmemizden sonra 1 Eylül günkü yazımda ise ”İlk İntibam Pozitif “ başlığı altında yıllara dayanan tecrübelerime göre kendisiyle ilgili ilk kanaatimin olumlu olduğunu belirtmiştim.

      Yine Ekim ayının 19’unda ise kendisini ziyarete gittiğimizdeki konuşmaları ve bu konudaki diğer çalışmalarıyla şahsının Aksaray’ın turizmi için şans olduğunu ise ”Turizmde Aksaray’ın Şansı Altınok,Altınok’un Şansı Mustafa Doğan” başlığı altında ise Vali beyin önce Serik Kaymakamlığı ardından ise Erzurum Kış  Sporları müsabakalarındaki tecrübelerinin İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan beyin samimiyetiyle birleşince Aksaray’ın Turizmdeki şansının çok artacağını belirtmiştim.

  İADEYİ ZİYARETİNDE İSE MİLLETİN İKİ İSTEĞİNİ İLETTİM

  Cemiyet olarak kendisini ziyarete gittiğimizde çok kısa bir şekilde Aksaray’ın şu anda hazineler üstünde yattığını çok az bir maddi yatırım ve çaba ile Aksarayda kişi başına düşen milli gelirin 50 ila 60 bin ABD dolarına yükseltilebileceğini sahip olduğum bilgiler ışığında orada ayaküstü tabir edilecek şekilde belirttim.

    Vali beyin Cemiyete iadeyi ziyarete gelişinde vatandaşlarımızın idari tedbirlerle giderilmesi mümkün olan, fakat gereken yapılmadığından sıkıntı çekmeye devam edilen iki meselesi olduğunu.

     Bunlardan birisinin Pasaport, Ehliyet, Plaka, Silah Ruhsatı ve Emniyetin vatandaşa verdiği diğer hizmetler karşılığında kurum tarafından bunun karşılığında alınan harçlarla Tapu Kadastro Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğünde yapılan alım, satımlarla ipotek harçları, vergiler ve Valilik ek binadaki diğer resmi kurumların vatandaştan verdikleri hizmetler karşılığında aldıkları harçların kıymetli kağıt bedellerinin ekserisinin çarşıdaki Ziraat Bankası şubesine yatırıldığını.

       Diğer birçok vergi ile harcın ise Vergi dairesine yatırıldığını.

       Vatandaşlardan araçları olanların çarşıya geldiklerinde park yeri bulamadıklarını,ayrıca kalabalık olan bu şubede saatlerce sıra beklediklerini.

      Araçları olmayanların ise dolmuş beklemeleri nedeniyle  hem maddi,hemde manevi sıkıntı çektiklerini.

       Bu sıkıntıların ortadan kaldırılabilmesi için Emniyet Müdürlüğü ile Valilik Ek binası arasında Vergi dairesi veznesi ve Ziraat Bankası veznesinin kurulmasının sağlanmasını.

    Bunun sağlanmasıyla hem maddi kaybın, hemde zaman kaybının önleneceğinden vatandaşların kendilerinden bu konudaki sıkıntılarının giderilmesini sağlayacak çözümün bulunmasını istediğini.

      İkinci sıkıntının ise Aksaray Devlet Hastanesin modern Aciliyle tezat teşkil eden durumu olduğunu.

       Modern acile giden hastaların bazılarının tedavilerinin uzun hatta gün veya gece boyunca sürdüğünü bu hastaların yanında olan refakatçilerin hastalarının tedavileri süresinde oturabilecekleri bir iskemle bile bulamadıklarından sürekli olarak ayakta dikilmek mecburiyetinde kalmalarından dolayı  refakatçilerin,özelliklede bayan refakatçilerin çok sıkıntı çektiklerini.

      Her hasta sedyesinin yanına duvara monteli veya kaldırılabilir bir taburenin konulmasının sağlanmasıyla bu sıkıntının ortadan kaldırılmasıyla Acilde verilen hizmetin standardının hasta ve refakatçi memnuniyetiyle dahada yükseltilebileceğini belirtmiştim.

BİR YILDA ÇÖZÜLEMEYENLERİN ÇÖZÜLECEĞİ KONUSUNDADA VALİ BEYDEN OLUMLU BİR MESAJ ALINAMADI

      13 Ağustos günü İl Özel İdaresinde Vali bey tarafından basın mensuplarıyla yapılan toplantıda bu konuyla ilgili bu sıkıntıların giderilmesi için her hangi bir çalışma yapıldığı konusunda mesajını maalesef alamadık.

       Aradan neredeyse bir yıla yakın zaman geçmesine rağmen üzülerek,en son Perşembe günü Tapuya gittiğimde Cuma günü ise eşimi Acile götürdüğümde bizzat gezerek gördüğüm gibi  ne Tapuya vezneler açıldı, nede Acile refakatçilerin sıkıntılarını giderecek iskemlelerin konmadığını gördüm.

     Yani zatıâlilerine konuyu iletmemin üstünden bir yıl geçmesine rağmen velinimeti olan vatandaşlarımızın sıkıntılarının giderilmesi için her hangi bir çalışmanın, daha doğrusu çözümün bulunmadığından sıkıntılar devam ediyor.

       Cumhurbaşkanı adına şanlı bayrağımızı makam aracında dalgalandıran, Başbakan ve tüm Bakanların ildeki temsilcisi olan mülki amir için hizmetkârı olduğu milletin bu iki sıkıntısını ortadan kaldırmak bu kadar zormu?

       Bu memleketin bir insanı olarak kendisinden milletimiz adına çok şeymi istedim?

        Çeşitli sebeplerden milletin bu iki isteği şimdiye kadar gerçekleşmemiş olsada gerçekleşmeyeceği anlamına gelmediğinden Vali Bey tarafından verilecek talimat veya ilgililerle yapılacak ikili görüşmelerle başka illerdeki(*) gibi bu iki hizmetin en kısa zamanda gerçekleştirilmesini sağlayarak velinimetlerinin kendisine sağladığı nimetin karşılığını hakkıyla vermesini en kısa zamanda sağlaması dileğiyle.

         Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

(*) Tapu alım satım harçlarından muzdarip olan vatandaşlar bu konunun komşu Konya ilinde Ziraat Bankası veznesiyle çözüldüğünü belirttiler.

Bu yazı toplam 927 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.