Vilayetimiz devamlı, onu tanımayanlar ise yok olacak!

 

 

  

    Geriye kalanlarınında direk veya dolaylı olarak ilgili olduğu Aksarayımızınhiç hak etmediği, asla ve aslada hak etmeyeceği 56 yıl süren ikinciilçeliğinden fiilen kurtulmasının üstünden 24 yıl geçti.

    Aradan geçen çeyrek asırlık zaman içinde görev yapan mülki ve mahalliidarecilerle siyasilerden kaideyi bozmayacak istisnanın dışında olanlarıharicindekilerin bulundukları makamların nimetlerinden faydalanırkengörevlerinin gereğini bi hakkın yapmamaları nedeniyle Aksaray hakkı olan maddive manevi yere halen gelemedi.!!!

     AKSARAYI UMURSAYAN YOK!!!

   Aksaray vilayet olalı 24 sene oldu bu geçen zaman içinde seçilenmilletvekilleri, Belediye başkanları, atanan Vali’ler

     Meslek Kuruluşları ve STK’larla İktidar ve muhalefet partilerinin il veilçe teşkilatlarının istisnayı bozmayan samimilerinin dışında kalan ekserisitarafından yapmaları gerekenler yerinde ve zamanında yapılmadığından Aksarayhalen sahip olduklarının %1’i bile bilinir hale gelemedi.

     Bu vurdumduymazlıkla Otoban’ın geçmesine en müsait yer olmamıza rağmentıpkı trenin geçtiği dönemde olduğu gibi Aksaray paypas yapılarak otoban dahauzun ve daha masraflı başka güzergâhtan geçirildi.

     Zamanında Konya ile ortak ve iki ilin arasına bir hava limanı kurulmasımümkünken bu umursamazlık nedeniyle bu şansızımda elimizden kaçırıldı.

   Yer üstündeki tarihi kalıntılarıyla yer altında bulunan ve halen yerüstündekilerden fazla olan il geneline yayılmış olan barınakları, her derdedeva olan sıcak ve soğuk termaller ile içmeceleri, yakın zamana kadar işletilenGümüş ve altın madenide dahil, sahip olduğu diğer madenleri tespit edilemedi.

   Aksaray’ın sahip oluklarının tespiti ile hizmete sunulmasınınumursanmadığı gibi 2011 yılı Genel seçimleri öncesi hiçbir tarihi ve günümüzkaynağına dayanılmadan işkembeyi kübradan atılan bir yalanla Sarıyahşi veOrtaköy ilçelerimizin Kırşehir’den alındığı yalanına.

   Bu yalana dayanılarak bu ilçelerin tekrar kendilerine verilmesiisteğinde Vekillerden, mülki ve mahalli amirlerden, çok istisnai siyasiler veSTK’ların temsilcilerinin dışında iktidar ve muhalefet partisinden, meslekodalarından, STK lar ve Aksaray medyasından da bunu umursayan, tepki gösterenolmadı.

    AKSARAY’A HİZMET EDENLERİNİ HATIRLAYAN OLMADI

   Aksaray’a ilk defa mahallelere döşenen şebekeyle tatlı ime suyunuEkecik’ten,daha sonra Helvadere’den getirenleri.

    1920’de Aksaray’ımızı ilk ilçelik esaretinden kurtaranları,Milli Azmineseri olan ülkemizin elektrikle çalışan ilk un fabrikasını kurarak  buradaki elektriği şehre de vererek Türkiye’ninelektrik kullanan ilk 10 yerleşim yeri arasına sokanları.

     Mamasun Barajını yaparak Bayır altı ve ova ile Hasandağı bölgesinin birbölümünü  sulu tarıma açanları,Aksaray’ıikinci ilçelik esaretinden kurtaranları bilen anan,onlara gerekli saygıyıgösteren olmadı.

YILLARCA YERLİ VE YABANCI TURİSTLER ADETASÜNGÜ ZORUYLA AKSARAYIN EKMEĞİNİ YİYEN NANKÖRLER

 TARAFINDAN “GÖREME’YE” ZORLA YÖNLENDİRİLDİ!!!

   Aksaray’ı ve Aksaray’ın sahip olduklarının tanıtımı için bulunmaz nimetolan Milletler Arası E. 90 Karayolu’nun ilimiz sınırları içinden geçengüzergâhı ve Konya-Kayseri kara yoluna bile ilimizin ve merkez ilçe ile ilimizebağlı tarihi ve turistik yerlerin levhaları hançeremizi yırtarcasına sarfettiğimiz çabamıza rağmen halen konamadığından tanıtımımız yapılamadı.

    Birde üstüne üstlük Vekillerin, Mülki ve Mahalli idarecilerle MeslekOdaları ve STK’ların gözü önünde sanki Aksarayda yerli ve yabancı turistleringidebileceği tarihi ve turistik hiç bir yer yokmuş gibi şehrimizin önemli girişve çıkışlarına konan ”Göreme” levhalarıyla seyir halindeki vasıtaların sürücülereve içindekileri adeta süngü zoruyla buraya yönlendirildi.

     Üç yıl boyunca bunun kaldırılması için yapılan şahsi mücadelemizdeAksaray’ın ekmeğini yiyen,lüks makam araçlarıyla saltanat süren nankörlertarafından umursanmadığı gibi bunu gündeme getirmemden dolayı bazıları birdebanimle kanlı bıçaklı şekilde küstüler.

    Taaki bir il birim amirimiz olan yiğit bürokratımızın benim himayemde İlKültür Müdür Vekili Mustafa Doğan’a bunları kaldırtıncaya kadar bu rezaletdevam etti.

     Evvel Allah(C.C.)’ın izniyle Aksaray’ımız bu vurdumduymazlığa rağmencoğrafi konumunun avantajıyla devam eden kalkınmasıyla bundan sonra kıyametekadar müstakili yetini koruyacak.

    Fakat yedikleri ekmeğin gereğini yapmayan nankörler ise buumursamazlıklarından dolayı görevlerinden ayrılır ayrılmaz unutulacaklarıgibi  birde bunun hesabını kendileri hembu dünyada, hemde ahrette vermelerinin yanında, evlatlarına da hayırla anılacakbir miras bırakamayacaklar.

     Daha elde imkân varken bu memleketin ekmeğini yiyen, çoluk çocuğunayedirenlerin bu vurdumduymazlıktan kurtularak mevki ve makamlarının gereğiniyapmalarıyla yapamadıklarını telafi etmeleri ve ettirmeleri dileğiyle.

     Aksaray’ımızın iki defa il olmasını sağlayanlarla,2. defa il olmasınısağlayanlarla tarihin ilk gününden günümüze kadar hizmet edenlerinin ruhununşad mekanlarının cennet olması.,

    Kendilerine bundan sonra gerekli maddi ve manevi saygının gösterilerekisimlerinin yaşatılması dileğiyle fiilen Vilayet oluşumuzun 24. yılı kutluolsun.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

Bu yazı toplam 813 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum