Yenikent'te (Amarat) 300 Dekar Ekin Yandı

Yenikent'te (Amarat) 300 Dekar Ekin Yandı

Aksaray merkez İncesu Köyü-Yenikent Kasabası sınırında çıkan yangında toplam 300 dekar alanda biçilmeyi bekleyen hububat ve sulama boruları kül oldu.

Mehmet Şahin'e ait buğday ekili tarlalarda henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Köylüler traktörlerle yangına ilk müdahaleyi yaparken, ihbar üzerine Aksaray, Sultanhanı, Yenikent ve Taşpınar'dan çok sayıda itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi. Ekiplerin yaklaşık 2 saat süren çalışması sonrası yangın söndürüldü. Yangında 300 dekar ekili tarım arazisi ve sulama boruları tamamen yanarak kül oldu.

İncesu Muhtarı İsmail Uysal, çiftçinin tohumu ektikten sonra hasada kadar geçen süreçte sel baskını, yağmur, dolu, yangın gibi doğa olayları ile mücadele ettiğini dile getirerek, "Küçük bir kıvılcım veya sigara izmariti  görüldüğü gibi yüzlerce dönüm ekili alanı kül edebiliyor. Bu köylerimizde çıkan yangınlar sadece ekinleri değil, üreticilerimizin canını da yakmış durumda. Başka üreticilerin canının yanmaması, emeklerinin boşa gitmemesi için yangına sebep olabilecek konularda herkes daha dikkatli olmalı." şeklinde konuştu. aksarayhaberci 

haberfark.net

Bu haber toplam 3523 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.