Mevlüt Keskin

Mevlüt Keskin

1. (Necip) Çeçen İsyanı

1. (Necip) Çeçen İsyanı

Eskil İl Genel Meclis Üyesi Sayın Necip Çeçen, İl Genel Meclis toplantısında açmış ağzını yummuş gözünü!

Mensubu olduğu Ak Parti’nin bir üyesi olan Meclis Başkanı Şaban Bostan’a sitemlerini oldukça sert bir şekilde ilettikten sonra tepkilerini şu sözle özetlemiş “çıplak adama mont giydiriyorsunuz!”

Öncelikle şöyle bir geçen haftaya gidelim. Lütfen bir ses verin başlıklı yazımda İl Genel Meclis Üyeleri Sayın Necip Çeçen ve Sayın Kamil Altan’ı Eskilli’nin daha aktif bir şekilde görmek istediğini belirtmiştim.

Benim o yazımı okuyan bir okurum aradı ve şu ifadeleri kullandı. “Mevlüt Bey bırak 100 köy ve yaylaya gitmelerini, Perşembe günleri Eskil’in pazarı her köy ve yayladan insanlarımız Eskil’e geliyor acaba iki yıllık süreçte Sayın Çeçen ve Sayın Altan kaç defa Eskil’in pazarına gelip vatandaşın sorununu dinledi.”

Şimdi tekrar Sayın Çeçen’in meclisteki isyanına gidelim.

Bildiğim kadarıyla Sayın Çeçen’in çok bir siyasi geçmişi yok. Direkt meclis üyeliğine gelen bir isim. Yerel seçimlerde de önemli oranda oy aldı. Bu oyları da tabi ki partisi Ak Parti’nin hatırına aldı. Sayın Çeçen, Ak Parti bayrağı altında değil de bağımsız olarak seçime girseydi 3 haneli bir rakama ulaşabilir miydi acaba?

Dolayısı ile Sayın Çeçen sitem ettiği o Ak Parti’nin bir mensubu. Demek ki bazı yatırımlar eksik kaldıysa basın önünde sitem etme yerine daha aktif olacak.

Peki Sayın Çeçen’i bu kadar birden strese sokan ve isyan noktasına getiren ne olabilir?

Bunda Ziraat Odası seçimleri etkili olabilir mi acaba?

Şöyle bir beyin jimnastiği yapmadan edemeyeceğim.

Bilindiği gibi oda seçimlerinde Sayın Çeçen oldukça iddialı olduğunu ifade eden Raşit Oğuz’u destekledi. İkisi de Kaputaşlı olmasına rağmen bir diğer Kaputaşlı çiçeği burnunda Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Adnan Çeçen’in tek başına açık ara birinci olması Sayın Necip Çeçen’i harekete geçirmesin!

Ve yaşanan hezimetten sonra içinde bulunduğu ruh hali ile seçmene, “işte bakın ben hizmet için kendi partimi bile eleştiriyorum ama elimden gelmiyor ne yapayım” şeklinde mesaj vermek için böyle bir adımı atmış olmasın.

 

El ele Eskil Mezarlığı’na!

 

Karaman Belediyesi bu yıl çok hayırlı bir iş yaptı.

Belediye bütün mezarlıkları baştan başa elden geçirdi.

İçindeki atıklardan tutun, mezarlığı kirleten ne varsa bir ucundan diğer ucuna kadar günlerce süren çalışma neticesinde mezarlıkları temizledi daha sonra da bakım onarım çalışması yaptı.

Öyle ki bu çalışmada bizzat görev alan bir arkadaşımın söylediği şu sözler önemli “mezarlığın yeni halini gören insanların duasını almak emeği geçen birisi olarak bizi öyle mutlu etti ki

Biz de aynı çalışmayı neden Eskil’de yapmayalım.

Toplum olarak imkanlarımız kapsamında en lüks olanın peşindeyiz.

En güzel ev benim olsun.

Son model arabam olsun gibi örnekleri çoğaltmak mümkün.

Evet kendi keyfimize bu kadar düşkünüz ama diğer taraftan hepimizin atalarının yattığı Eskil Mezarlığı’nın durumundan ilçe halkı olarak hicap duymalıyız.

Bunun içinde alt yapı hazır.

Bu günlerde AKATDER mezarlığa bin tane fidan dikme hazırlığında ama hiçbir çalışma olmadan bu şekilde fidan dikmek harman mevsiminde bir ay süreyle John deere biçeri ile çalışmış sürücünün hiç saçını yıkamadan perma yaptırmasına benzer!

Bu çalışmada 3 sacayağı olmalı

Birincisi Eskil Belediyesi

Belediye Başkanı Sayın Niyazi Alçay’ın “Ben hayırlı olan her çalışmada varım” sözü bizi peşin olarak cesaretlendiriyor.

İkincisi AKATDER

AKATDER vasıtası ile gençler orada günlerce gönüllü bir şekilde çalışabilir.

Üçüncüsü duyarlı insanlar!

Onlarda karınca kararınca güçleri nispetinde mezarlığın yeniden elden geçirilmesine katkı sağlayabilirler.

Neler yapılabilir. Örneğin mezarlığın bir doğu kapısı var (Rahmetli Keramettin Altan’ın evinin arka tarafındaki) bu kapı yıllarca bozuk. Öncelikle kapılar yenilenebilir.

Güney tarafta (önceden sazlık alandı) bir çukur var orası düzlenebilir.

Ayrıca O eski metruk bina oradan kaldırılabilir.

Önceden büyükçe açılmış sözde sulama kanalı olarak kullanılmış baştan başa çukurlar  var onlar düzlenebilir.

İçinde taşlardan tutun, atık olarak ne varsa onlar temizlenebilir.

Ayrıca içine şöyle birkaç tane patika yapılabilir.

Mezarlık bir ucundan diğer ucuna kadar elden geçip tertemiz ve düzenli bir hale getirildikten sonra da bin adet fidan dikilebilir.

Bütün duyarlı insanlarımıza buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen mezarlığı orada yatan insanlara layık bir hale getirelim. Bu hepimizin boynunun borcu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Mevlüt Keskin Arşivi