Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

2016 yılı hizmet yılı mı olacak?

2014-2015 Yılları seçimle geçti. Yerel yönetimler açısından bu yıllar hizmetin aksamasına neden oldu.

2016 yılı Eskil açısında düşünecek olursak hizmet anlamında gözle görülür. Kıpırdanmalar göze çarpıyor.

Gündemimizde olacak hizmetler kısaca bir hatırlayalım

  • Yüksekokulun 2016-2017 eğitim öğretim yılında açılacak olması,
  • Çok Programlı Lisenin eğitime başlayacak olması,
  • İmam Hatip Ortaokulunun eğitime başlayacak olması,
  • Futbol sahasının etrafına tribün yapılacak olması,
  • Mezbahane için somut bir adım atılması,
  • Yol çalışmalarının devam etmesi,
  • Büyük yaylalardan başlanarak parke taşı döşenmesi,

Bunlar 2016 yılında Eskil’de gündemde olacak hizmetler. Elbet bu hizmetler gelirken memnun olanlar ve olmayanlar olacaktır. Çünkü Eskil hizmet alanı açısından büyük bir ilçe, nüfus olarak kapsadığı alana göre küçük bir ilçe bundan dolayı hizmetlerin zamanında gelmesini engelliyor.

Sağlık Meslek Lisesi Meselesi

Bir eğitimci, eğitime önem veren biri olarak Eskil’in halen en büyük sorunlarından biri eğitim sorunu olduğunu düşünüyorum. Bunun temel sebebi eğitim tesisi (Okul) eksikliğinin halen ilçemizde hissedilir derecede az olmasını gösterebilirim.

Seçim döneminde Sağlık Meslek Lisesini büyük bir müjde olarak Ak Parti Eskil İlçe Başkanı Mustafa Zavlak verdi. Sağlık meslek Lisesi gündemimize çabuk girdi, seçimden sonra hemencecik gündemimizden düştü. Oysaki Eskil’e ihtiyaçtı. Sağlık Meslek Lisesinin gündemimizden çok çabuk düşmesi halk arasında siyasi show olarak nitelendiriliyor. Buradan yetkililerden ricam Eskil Sağlık Meslek Lisesini kaldıracağı gibi en az 2 Liseye daha ihtiyacı var. Şu an birçok öğrencimiz Konya Akören başta olmak üzere Eskil’den daha küçük ilçelerde adına eğitim görüyor. Bana göre ise hem aileleri hemde kendileri eziyet çekiyor.

Mezbahanenin Eskil’e katkısı büyük olur

Mezbahane konusu Başkan Alçay’ın seçim vaatleri arasına yer alan bir proje idi. Fakat bu projenin bedeli 5 Milyon TL’nin üzerinde (5 Trilyon eski para ile) bir maliyeti bulabiliyor. Belediye için bu çok büyük bir külfet bir çok hizmetin gelmesine engel teşkil edecek bir durum olarak görülüyordu. Fakat bu işi bölgemizden özel girişimci tarafından yapılacak olması Eskil’e çok büyük katkı sağlayacaktır.

Eskil’e açılacak veteriner sağlık bölümü ile koordineli bir iş yeri hayata geçmiş olacak. bundan hem Eskil, hem Yüksekokul öğrencileri hem de mezbahane yetkilisi firma katkı sağlayacaktır.

Eskil Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında yapılacak olan proje için bazı firma yetkilileri ile görüşülürken, mezbahanenin en geç 2017 yılında yapılacağı belirtildi.

Bu Hizmet Bölgede hayvancılığın gelişimi için büyük bir hizmet olur. Umarım kısa sürede gerçekleşir.

Bu yazı toplam 1693 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.