Mehmet Ali Mayda

Mehmet Ali Mayda

3. Dünya savaşı ufukta mı?

Tüm dünyada bildiğiniz üzeri pandemiden bu yana ekonomik sıkıntılar ve talebin arzdan fazla olduğu üretim sıkıntılar baş gösteriyor peki dünya yeni bir savaş arefesinde mi bir bakalım!
Daha önceki yazımızda ABD’nin kaosla beslendiğini ve bu sayede ayakta kaldığından bahsetmiştim ve şuan ABD’nin planı saat gibi işliyor. Nedeni dolarsız bir ticareti kesinlikle kabul etmiyor ve bunu bozmaya çalışan ülkeleri de kaosa götürüyor.
Önümüzdeki günlerde bunları yaşamamak kaçınılmaz gözüküyor.
Şuan
ney Kore-Kuzey Kore ile
Tayvan-Çin gerginliği
Rusya-Ukrayna üzerinden Avrupa gerginliği ve en önemlisi
Yunanistan-Türkiye gerginliği..
Bunları ele alacak olursak tüm bunlara zemin ve iç karışıklığı hazırlayan küresel güçler yani ABD’yi ve dünyayı yöneten kişiler şuana kadar Rusya’yı savaşa sürüklemeyi başardılar sıra Çin ve Tayvan ve üzülerek söylüyorum ki Yunanistan ve Türkiye’de bu ülkelere katılacak olan ülkeler arasında
birçoğumuz diye biliriz Türkiye istese Yunanistan’ı bir günde alır evet bu doğru lakin en ufak bir silah ve füzelerin ateşlenmesi ekonomik olarak çok büyük sıkıntılar doğurur bu da özellikle gıda başta olmak üzere emtialarında fiyatını yükselteceği için yeni bir kriz buhranı içinde bulunduğumuz ortamda iyice can sıkar . Burada amaç ülkelerin başına küçük ülkeleri bela ederek ekonomik ve gelişmesini engellemek peki burada bize düşen görev nedir derseniz stok yapmak yerine tüketimi minimize boyuta çekmek ve kendi ihtiyaçlarımızı karşılayacak derecede üretmek ve artan nakitlerimize de altın gümüş ve türevleri yatırım araçlarına çevirmek ve en önemlisi fiziki olarak yastık altında tutmak tekrar ediyorum fiziki olarak alım yapmak..
Kalın sağlıcakla…

Bu yazı toplam 1380 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.