36 yılda 27 bin sünnet

36 yılda 27 bin sünnet

36 yıllık mesleğinde 27 bin kişinin sünnetini yapan Muharrem Söğüt, Almanyadan 20 yıl önce getirdiği bir cihaz ile çocuklara kendi sünnetlerini yaptırmasıyla dikkat çekiyor

Hem dini açıdan hem de sağlık açısından büyük önem taşıyan sünnet, toplumumuzda erkekliğe ilk adım olarak gösteriliyor. Aileler, bunun için, günler öncesinden hazırlıklar yapılıyor, törenler düzenleniyor. Bir de madalyonun öbür yüzü var. Sünnetçi Muharrem Söğüt, ilginç anılarla dolu 36 yıllık meslek hayatında, 27 bin sünnet sayısıyla rekora koşuyor.

Çocukları bu erdemliğe ulaştıranlarsa, perdenin arka yüzündeki sünnetçiler. İşte onlardan biri Muharrem Söğüt. 1968 yılında Sağlık Meslek Lisesi’ni bitiren ve Gaziantep’te sağlık memuru olarak göreve başlayan Söğüt,  bir süre sonra Konya’ya gelerek sünnetçiliğe başlamış.
Binlerce çocuğun, erkekliğe ilk adımı atmasına vesile olan Söğüt’ün mesleğinde acı tatlı anıları da var. Müslümanlığı seçen yaklaşık 22 kişi de sünnet için Söğüt’ü tercih etmiş. Bu kişiler arasında ilk sünneti ise 30 yıl önce 24 yaşındaki bir Alman yaptırmış. Söğüt, çalışma sistemiyle de dikkat çekiyor. Çocuklara önce sünnetin nasıl yapılacağını anlatan Söğüt, böylece onların rahatlamasını sağlıyor. Onlarla sohbet ederek sünneti gerçekleştiriyor. Ayrıca, Almanya’dan 20 yıl önce getirdiği bir cihaz ile de sünnet olan çocuklara kendi sünnetlerini yaptırmasıyla dikkat çekiyor.  Ardından sünnetin görüntülerini çocuklara ve ailelerine izlettirip, çocuklara erkeklik diploması veriyor.

Bu haber toplam 1767 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sağlık