ADH de Karın Yağlarından Meme Yapıldı

ADH de Karın Yağlarından Meme Yapıldı
Meme kanseri nedeniyle memesi alınan 2 hastaya, karın ve göbek bölgesinden alınan yağlar ile meme yapıldı
Meme kanseri nedeniyle memesi alınan 2 hastaya, karın ve göbek bölgesinden alınan yağlar ile meme yapıldı

Yılda yaklaşık 600 bin hastaya sağlık hizmeti veren Aksaray Devlet Hastanesinde bir ilk daha gerçekleştirildi.

Meme kanseri veya benzeri nedenlerden dolayı göğüslerini kaybeden 2 hastaya, Aksaray Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi Uzmanlarından Op.Dr. Volkan Beden tarafından karın ve göbek bölgesinden alınan hastaların kendi yağları ile meme yapıldı.

Ülkemizde belli başlı üniversite hastanelerinde yapılabilen bir yöntemi kullanarak operasyonu gerçekleştiren Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Volkan Beden “ Kullandığımız yöntem Aksaray’da bir ilk. Bu yönteme kendi dokuları ile meme yapma yöntemi veya “meme rekonstrüksiyonu” denir. En yaygın olanı Tram flep yöntemidir. Bu yöntemde hastanın karın alt bölgesinde bulunan deri altındaki fazla yağ ve kas dokusu ile birlikte meme bölgesine alınır ve microcerrahi operasyonu ile yerleştirilir. Hastanın kendi dokusu kullanıldığı için bu yöntemle doğal görünüm ve kıvrımlı meme yapılabilmektedir. Hastanın hastanede kalma süresi yaklaşık 4 gündür. Ve kesinlikle kullandığımız ilaçlar kanser tedavisini etkilemediği gibi artı olarak hastanın yeni göğsüne kavuşmasının verdiği psikolojik moral ile kanser tedavisine yardımcı olmaktadır. Bu yöntemle hastalarımız hem karın ve göbek bölgesindeki yağlardan kurtulmakta, hem de göğüslerine kavuşmaktadır. Üstelik sosyal güvencesi olan hastaların masrafları kurumlarınca karşılanmaktadır” dedi.

Aksaray Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Volkan Beden tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla sağ memesine yeniden kavuşan hasta Müşkan Yılmaz ise duygularını şöyle dile getirdi. “Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma hastanesinde 6 yıldır meme kanseri tedavisi görmekteyim. Kanser nedeniyle sağ mememi kaybettim. Op.Dr. Volkan Beden, karın bölgemden aldığı yağlarım ile bana yeniden meme yaptı. 4 gün hastanede kaldım. Sağ mememe yeniden kavuştum. Yapılan meme benim sadece vücudumu düzeltmedi, moralimi de pozitif yönde etkiledi. Aksaray Devlet Hastanesinde ki tedavim süresince de doktor bey bana moral men destek verdi. Aldığım ilaçlar hiçbir şekilde kanser tedavimi ve takibimi etkilemedi. Onkoloji hastanesinde ki hocalarımda yapılan ameliyatı başarılı buldular. Benim gibi kanser nedeniyle göğüslerini kaybetmiş hastalara da moral ve tedavi süreçleri için kesinlikle tavsiye ederim. Sizlerin aracılığı ile de doktoruma çok teşekkür ediyorum” dedi. Aksaraymedya

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.