Ahmet Sorgun: “Darbelerde Hep Millet Kaybeder”

Ahmet Sorgun: “Darbelerde Hep Millet Kaybeder”

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nde “ 40'ıncı Yılında 12 Eylül Darbesi ve Darbeler” konusunu anlattı.

Sosyal Medya ağları üzerinde canlı yayınlanan programda konuşan Sorgun, hiç bir darbenin dış desteksiz yapılamayacağını ve her darbenin bir kazananı olduğunu ancak kaybedenin hep millet olduğunu açıkladı.

Türkiye‘de darbeler tarihinin 150 yıl öncesine kadar dayandığını, 12 Eylül darbesi ise ara durak olduğunu kaydeden Milletvekili Sorgun, “12 Eylül 1980 Darbesi’nin ardından 28 Şubat postmodern darbesi oldu, Son olarak ise 15 Temmuz’a hep birlikte şahit olduk. Yalnız 15 Temmuz’u diğerlerinden ayıran şey, diğerleri darbe; 15 Temmuz ise bütün vatanı topyekun işgal girişimiydi, ancak 15 Temmuz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın cesareti, milletimizin feraseti ve Allah’ın yardımıyla bertaraf edildi şükürler olsun. 15 Temmuz’u darbelerden ayıran en büyük özellik ise, darbelerde hep millet ve demokrasi kaybederken, 15 Temmuz’da hem millet hem demokrasi kazandı.” dedi.

Darbecilerin darbe yapmak için, darbeye zemin hazırladıklarını kaydeden Sorgun:  “12 Eylül darbecileri tam 15 ay öncesinden darbe hazırlıklarına başladılar. Sabah sağcıyı öldüren silah, öğleden sonra solcuyu öldürdü, bu silahı bu ellere verenler kimlerdi? Ben o dönem İstanbul Üniversitesinde Hukuk Fakültesi öğrencisi idim. Üniversitemizde bir bombalama olayı oldu. Fidan gibi yedi genç öldü, bizler arkadaşlarımızla o bombalamadan saniyelerle kurtulduk. Bombayı atan kimdi, kimlerdi? Bunun davası tam 30 yıl sürdü ama bir neticeye ulaşamadan zaman aşımından dava düştü.  O dönem bunun gibi birçok olay meydana geldi, hepsi darbeye zemin hazırlamak, darbeyi milletin nezdinde meşrulaştırmaktı.  Ve sonuçta bunları başardılar.” şeklinde konuştu.

Darbe sonrasında insanların suçsuz yere öldürüldüğü, hapishanelerde işkencelere maruz kaldıklarını belirten Sorgun:  “Bugün hala Diyarbakır ve Mamak cezaevlerindeki işkenceler konuşuluyor. İnsanların eğitim hayatı bitti. İşlerinden güçlerinden oldular. Nice ocaklar söndü. Ülkeyi milyarlarca zarara uğrattılar. Şükürler olsun ki bunların hesap vermesi ve yargı karşına çıkması da yıllar sonra da olsa Recep Tayyip Erdoğan döneminde oldu.” diyerek sözlerini tamamladı. haberfark.net

Bu haber toplam 1422 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür ve Sanat