Aile hekimlerinde 3. Grup Başkent Hastanesi’nde

Aile hekimlerinde 3. Grup Başkent Hastanesi’nde
Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Merkezi (BÜKAM) işbirliği ile Konya da Aile Hekimi olarak görev yapan doktorlara verilen “Ultrasonda Gebelik Takibi ve EKG Değerlendirme ” kursu 52 kişilik 3. grup k

3.grup eğitimin açış konuşmasını yapan Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Op. Dr. Sait KARAGÜL, ilk 2 grupta 90 aile hekimini misafir ettiklerini ifade ederek, “Açtığımız eğitim kursuna yoğun bir ilgi var, ilk 2 grubu başarı ile tamamladık. 3. Grup aile hekimleri de 4 haftalık bir eğitimle gebe takibi ve kalp sorunlarına bakış açılarına yeni bir pencereden bakacaklar. Mevcut bilgilerine son güncel bilgileri ve endişe oluşturabilecek noktaları  uzman hekimlerimiz anlatacaklar. Kurslarımız yıl boyu devam edecek” dedi.

Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Merkezi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mete Alpaslan, EKG tanımları, temel bilgiler, çekim yorumları ve aritmiler konularında, Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Emel Özçimen, çoğul gebeliklerin USG incelemesi, Jinekolojide USG, Yüksek riskli gebelikler konularında, Uzm. Dr. Erzat Toprak ise haftalara göre gebe takibi konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Hafta sonu cumartesi günleri olan ve 4 hafta sürecek kurs sonunda aile hekimlerine katılım belgeleri veriliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.