Mevlüt Keskin

Mevlüt Keskin

Ak Parti İlçe Başkanı kim olacak?

Ak Parti İlçe Başkanı kim olacak?

Eskil’de 2004 yılından beri Ak Parti İlçe Başkanlığı görevini başarılı bir şekilde yürüten İbrahim Güdendede parti tüzüğüne göre 4’üncü kez aday olamayacağı için yeniden aday olmayacak.

Evet Sayın Güdendede için yukarıda “başarılı” ifadesini kullandım.
Kendisi bu ifadeyi fazlası ile hak ediyor.

Çünkü her şeyden önce şımarmadı. Ben iktidar partisinin ilçe başkanıyım diye hiçbir zaman havaya girmedi. Birilerini bizden diye kucaklayıp diğerini ötekileştirmedi. Önce Eskil ve Eskilli’yi ön planda tutma gayreti gösterdi.

Referandumda ve son genel seçimlerde de Ak Parti’nin Eskil’deki başarısında Güdendede’nin partiye bu noktadaki katkısı da önemli unsurlardan birisi idi.

Zaten bu konularda herkes mutabık olsa gerek.

Kendisinin eleştirildiği nokta ise kamu yatırımlarının Eskil’e gelmesi noktasında zayıf kaldığı olsa gerek ki! Burada da kendilerinin bunun ötesinde çokta bir şey yapabileceğine inanmıyorum. Çünkü kamu yatırımları artık daha profesyonel ve birey-proje odaklı olarak şekilleniyor.

Sayın Güdendede için Eskil’de uzun yıllar görev yapmış bir daire müdürünün sözleri onunla ilgili yazacaklarımızı özetler nitelikte “Eskil iktidar partisi ilçe başkanlığı açısından çok şanslı, önceden görev yaptığımız yerlerde bizi en çok meşgul eden vatandaşlar, daha çok İktidar Partisi İlçe Başkanı’nın gönderdikleri olurdu ama memnuniyetle ifade etmeliyim ki, yıllardır görev yaptığım bu süreçte Eskil’de İbrahim Bey benden bir kez olsun özel bir istekte bulunmadı.”
Evet şimdiden İbrahim Bey’e yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz.

Yeni seçilecek İlçe Başkanı 3 yıllığına seçilecek. Yani Ak Parti’nin Eskil Belediye Başkan Adayı başta olmak üzere İl Genel Meclis Üyesi Adayları, Belediye Meclis Üyelerini belirlemede etkili olacak.

Onun da aynı çizgide kimsenin adamı olmayan, herkese eşit uzaklıkta olan birisi olması dileğiyle.

Evet Ak Parti İlçe Başkanı kim olacak?

Bu sorunun cevabını zaman bize söyleyecek, ancak dileğimiz şudur ki “Gelen, gideni aratmasın!”

Demir Dolu’ya dikkat!

Allah’a sonsuz şükürler olsun ki bu yıl rekor seviyede yağan yağışlar ile birlikte inşallah rekor seviyede çiftçi ürün alacak.

Önümüzdeki günlerde çiftçinin harmanı başlayacak.

Konya Ovası’nın önemli bir bölümünü oluşturan Eskil bölgesinde, hububat hasatına artık sayılı günler kaldı.

Çiftçi üzerine düşeni yapıyor. Kurak bölgelerde tam iki seneye bir ekim yapıyor, sulak alanlarda ise yıllık olarak ektiği tarlasında evinin rızkını sağladığı bir başağı yerde kalsa gözünün üzerinde olacağı ekinini biçtirirken bazen ne yazık ki üzücü durumlarla karşılaşıyor.

Yaptığı işin tekniğini bilmeyen, sertifikası olmayan, eskimiş ve yıpranmış bir çok eksiği bulunan biçer döveri ile tarladaki mahsulü; çiftçinin ifadesi ile demir doluya vurdurup zayi eden biçer döverlere gerekli yaptırımlar uygulanmalı.

Burada 90 köy ve yayla gibi geniş bir alana sahip Eskil’de İlçe Tarım Müdürlüğü’ne önemli görev düşüyor. Harman sezonunda en az bir defa olmak üzere bütün köy ve yaylalarda boy gösterip biçer döver denetimi yapmalılar.

Tarladaki dane kaybından, ekini biçme yüksekliğine, biçer döverin hızına kadar…

Çiftçimizin nasırlı elleri ile doğayla yoğun mücadele ile elde ettiği alın teri ürünü mahsulünün zayi olmaması için yoğun bir denetim sezonu geçirilmeli!

Böylelikle kaybetmeyen hem çiftçimiz olacak hem de ülkemiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
47 Yorum
Mevlüt Keskin Arşivi