Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Aksaray Tanıtım Günleri-2

Feshane tanıtımı

İstanbul Aksaray ile sürekli karıştırılan ilimiz Aksaray, Geçen yıl 16- 19 Mayıs 2013 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde geniş katılımlı düzenlenen Aksaray tanıtım günleri ilki yapılmıştı.

Bu yılda 16-19 Ekim de tarihlerinde İstanbul Feshane’de tanıtım günlerinin ikincisi yapılacak. Tanıtım günlerine kısa bir süre kala tüm çalışmalar tamamlandı.

Geçen yıl ki tanıtımda;

 Aksaray;  Aksaray Malakasını,

Eskil; tuz gölünü,

Eşmekaya; yoğurdunu,

Sultanhanın’da halısını ön plana çıkarmaya çalıştı. Tabi burada diğer ilçelerin ne tanıttığını çok fazla hatırlayamıyorum ama onlarda geçen yılki tanıtımda kendi bölgelerini en iyi bir şekilde tanıtmışlardır.

Tanıtımla ilgili olarak Başta tanıtımın öncülüğünü Yapan Aksaray valiliği, Aksaray Belediyesi, Aksaray Milletvekilleri,  ATSO, Ticaret Borsası, Ziraat odası Koyun Keçi birliği, Organize sanayii Müdürlüğü, Tarım il müdürlüğü, İlçe kaymakamları, İlçe Belediyeleri ve Eski Milletvekili Ahmet Yaşar Bireyselde olsa ciddi çalışmalar yapmıştır.

 

Geçen yıldan hem tanıtımdan önce hem de tanıtımdan sonra yazdık dile getirmiş olduğum bazı hususlar var bunlar bir kez daha söylemek fayda sağlayacağını düşünüyorum.

Nedir bu hususlar

1)Tanıtım materyallerini geliştirmemiz ve sürekli kılmamız gerekir

2)Esnafların bu tanıtım içerisinde hem maddi hem manevi hem de tanıtımda aktif olarak bulunması gerekir.

3)Siyaset adamları(ilgilenenleri hariç tutuyorum) daha çok ilgilenmeli sadece tanıtım günü boy göstermemelidir.

4)özellikle ulusal basında daha çok yer alması sağlanmalıdır.

Sonuç olarak; Geçen yıl Sayın Vali Selami Altınok’un başlattığı, Aksaray tanıtım günlerinin 2.sinin düzenleniyor olması büyük bir kazanç ama bu tür organizasyonlarda süreklilik esastır. Umarım sürekli olarak düzenlenir ve Aksaray Türkiye’nin tüm illerinde hatta ilerleyen yıllarda yurt dışında tanıtımları gerçekleştirilir.

         Bu yıl düzenlenecek olan İstanbul Feshane’deki tanıtımda görev alacak başta Organizasyon komitesine olmak üzere, Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Bu yazı toplam 1449 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.