Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Aksaray Yolundaki Çalışmalar

Aksaray Yolundaki Çalışmalar

Şimdi o yazının devamı olarak bir yazı daha yazma ihtiyacı duydum.

 Bayram için köye gittiğimde Konya’dan Sultanhanı’na kadar yolu dikkatlice inceledim. Yolda giderken kendi kendime bazı sorular sordum.

ü  Acaba neden bu kadar çok kaza oluyor?

ü  Bir ihmal mi var?

ü  Sürücüler çok mu dikkatsiz?

Biliyorsunuz Aksaray - Konya yolu Türkiye’nin En düz ve araç trafiği bakımından en yoğun yollarından biri, Ak parti hükümetinin 15000 Km duble yol yapacağız diyerek ilk seçimi kazanması ile birlikte Aksaray Konya karayolunda başlayan çalışmalar, O tarihten bugüne kadar devam etmektedir. Bu dönem içeresinde bu yoldaki çalışma hiç bitmemesi özellikle yol üzerindeki köylerde yaşayan vatandaşları sıkıntıya neden olsa da Kazalar konusunda Temel sorun sürücülerin Aşırı hızından kaynaklanıyor. Adeta köye varıncaya kadar diken üzerinde gittim. Araçlar biz Sultanhanı’na varıncaya kadar bir tek bile araç sollamazken bizi sollayanların araç sayısının hattı hesabı yok diyebilirim.

Bu yolda Sürücüler açısından Dikkat edilmesi gereken nokta Eğrikuyu- Eşmekaya arasıdır. bunu daha öncede söyledim bir kez daha söylüyorum. Özellikle sürücülerin bu bölgede çok daha dikkatli olması gerekmektedir. Burada çalışmalar devam ediyor. Ama yine de yetkililer tarafından bu bölgede olan kazalar ile ilgili detaylı bir araştırma yapmalarının fayda sağlayacağı kanaatindeyim.

Yoldaki çalışmalar çok ağır gidiyor

Yoldaki çalışmaların ben bu yılda bitmeyeceği kanaatindeyim. Köylülerden edindiğim bilgi çalışmaların hızlı gibi gözükse de çok yavaş ilerlediği yönünden hatta bazı köylüler Çalışanlar saat 15:00 de bırakıp gidiyorlar. Böyle giderse bu senede bitmez dediler.

Bozcamahmut ikiye ayrılıyor

Yolda en ciddi çalışma Bozcamahmut bölgesinde olacağa benziyor. Bozcamahmut adeta deyim yerinde ise ortadan ikiye ayrılıyor. Karayolları burada aslında güzel düşünmüş Eşmekaya tarafında bulunan Kanıca olarak bilinen tepeden Konya tarafında bulunan Meraller Petrol bölgesindeki tepeye kadar olan bölgedeki yol kısmını yükseltileceği, yollar arasına yayanın geçemeyeceği şekilde demir bariyerden oluşacağı, araçlara ise yolun belli noktalardan ana yola geçiş verileceği söylenmiştir.  Bu bana göre çok güzel bir düşünce sebebi ise süratli işleyen bu yoldan yaya ve hayvan geçişinin engellenmesi gerekiyordu. Yapılan çalışma ile ilgili olarak Köy içerisinden Aksaray ve Konya’ya gidişlerde bir problem yok Sadece Aksaray’dan gelişte köye giriş için köprü altından girişte bir problem olabileceğini düşünüyorum. Bunun sebebi olarak köy ortasına yapılan köprü çok dar yapılmış bana göre 2 aracın rahat geçebileceği şekilde yapılmalıydı. “Karayolları Aksaray’dan gelişte tek yön olarak düşünmüş olabilir ama bu köprü köylü tarafından çift yönlü araç geçişi olarak kullanılacağı kanaatindeyim.” Ha diyeceksiniz ki Bozcamahmut ne kadar yer kaç araç geçecek diyebilirsiniz. Ama bilindiği gibi olmayacak yerde kazalar olabiliyor. O yüzden bu köprü 1 sefer yapılıyor en azından 2 aracın rahatça geçebileceği şekilde yapılabilirdi.

Sonuç olarak bu yolda bu çalışma yapılacak bizim önerimiz sürücülerin daha dikkatli olmaları, özellikle hız kurallarına uysunlar yetkililerin burada biraz daha hassasiyet ile çalışmaları ve bu yoldaki çalışmaların ivedilikle bitirilmesidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Bozdağ Arşivi