Mevlüt Keskin

Mevlüt Keskin

Alçay'ın istifası

Alçay'ın istifası

 

Ak Parti ile olan ilişkisi 2009 yerel seçimlerinde bu partiden belediye başkan adayı olmaması ile önemli bir şekilde sekteye uğradı. 

 

Belediye Başkanı olduktan sonra yaptığı çalışmalar ile de Ak Partilerin tepkisini çekti.

 

İşte Alçay ile Eskil’de Ak Parti teşkilatı ve seçmeni arasındaki iletişimi anlatan 18.03.2010 tarihli yazımdan bir kesit:

 

Seçimden sonra Eskil'de 40 kişi işten (belediyeden) çıkarıldı de mi?
Peki bu kişilerin ortak özelliği neydi?
Yerel seçimlerde Ak Parti'ye oy vermiş olabilmeleri.
(Oy verdi demiyorum kimin kime oy verdiğini bir Allah bir de kendisi bilir!)
Sadece yerel seçimlerde mi 2007 Genel Seçimlerinde Eskil'den Ak Parti'ye rekor oranda oy çıkarken yine o isimlerin önemli bir oranının gönlü ve kalbi Ak Parti'den yana idi.
Yarın seçim olsa; yaşadıkları onca sıkıntı ve zorluktan sonra hiç şüphesiz onlar için güvenli bir liman niteliğinde gördükleri Ak Parti'ye sığınacaklar yine.
İşten çıkartma mevzusu o kadar abartıldı ki, yerel seçimde direkt Niyazi Bey'e çalışmış bir belediye çalışanı Şerafettin Meral'e (Ak Parti'ye)  oy verme ihtimali ile bile belediyeden çıkarıldı.
Şimdi bütün bunlar olmuşken Ak Parti İlçe Başkanı ve teşkilat üyeleri hiç bir şey olmamış gibi Niyazi Bey'in kankası olsalar acaba Eskil'deki Ak Parti tabanı ve seçmeninin o teşkilata bakış açısı ne olur?


Eskil’de Ak Parti’nin önemli isimlerinden İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Koyuncu’nun 01.04.2010 tarihli yazımda yer verdiğim açıklamalarından mini bir kesit:

 

“… Bizler Ak Parti olarak başkana uzak değil yakınız, çünkü onun başarısı Eskil’imizin başarısıdır. Ama öyle bizi üzen olaylar oluyor ki. Ak Parti’ye oy verdi gerekçesi ile İşten çıkarılan 40 kişiden sadece birisini somut bir örnek olarak sunmak istiyorum.

 Eşi ağır hasta olan hayatta hiçbir ekonomik ve sosyal güvencesi olmayan Hacı Dinek kardeşimiz belediyeden çıkarıldı ve mağdur edildi. Onun yerine kimler alındı? ailesinin ve kendisinin maddi durumu yerinde olan insanlar.

O halde ayrıcalığı başlatan ve sürdüren kim?”

 

Şöyle bir 2009 seçimleri öncesine gidelim Sayın Alçay güçlü rakibi Meral’e Ak Parti’den adaylığı kaptırmıştı. İşte tam ümidi kesmişken MHP’yi buldu karşısında.

Özelikle Necati Belgemen başta olmak üzere MHP teşkilatının yoğun gayreti ile oldukça başarılı bir propaganda dönemi geçiren Alçay, iktidar partisi adayını geride bırakarak başkanlık ipini göğüsledi.

Ve geçtiğimiz hafta partisinden istifa etti. “Evet” demesi, MHP’den istifa etmesi onun kişisel tercihi.

MHPlileri üzen nokta ise MHP Aksaray İl Başkanı Rıfkı Karabatak’ın da söylediği gibi partiden istifa etmeden önce  yaptığı açıklamalar.

Siyasette en önemli unsur hiç şüphesiz insanların sığınabileceği güvenilir liman olmaktır. Başkan Alçay belediye başkanlığının şimdiye kadar olan safhasında uygulamaları ile  Ak Parti camiasını büyük bir hayal kırıklığına uğrattı.

Şimdi de MHP’yi adeta bozguna uğrattı! 40 yıllık MHP hayatının gollerinden birisini yyedi!

Bütün bu yaşananlardan sonra Başkan Alçay şu soruyu kendisine sormalı.

Ben bir siyasi olarak ne kadar güvenilir bir limanım.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Mevlüt Keskin Arşivi