Mustafa Sanlav

Mustafa Sanlav

Aman sakin olalım

Aman sakin olalım

Bu haftaki yazımda önce nefsime sonra siz değerli insanlara ışık tutması adına bazı hususlara değinmek istiyorum.

 

İlk husus insanların kalbini kırmayalım. Onları incitmeyelim. Yunus Emre bir sözlerinde,” Bir kez gönül kırdın ise, bu kıldığın namaz değil, yetmiş iki millet dahi elin yüzün yumak” diyor.

 

Burdan anlayacağımız öğüt, kalp kıranların namazının bile fayda veremiyeceğini anlayıp kalp kırmaktan kesinlikle uzak durmamız isteniyor.

 

Değerli okurlarım;

Cenab-ı Allah Kuran-ı Kerim'de sizler yer yüzünde Allah'ın halifeleriniz iyiliği emreder kötülükten men edersiniz buyuruyor. Öyle ise iyilik yapalım tüm kötülükten haksızlıktan yolsuzluktan küfürden fitneden fesattan uzak duralım. Şunu unutmayalım hepimiz kardeşiniz hepimiz bu memlekete kanını vermiş şehitlerin torunuyuz…

 

Ay yıldızlı bayrağın altında kardeşlerimizle insanca yaşamalıyız. İlçemizin huzurunu, geleceğini düşünüp dostça çalışmalıyız. Yine Yunus Emre'den bir söz daha nakledeceğim.

“Ben gelmedim kavga için,

Benim işim sevgi için

Sevgi evi gönüllerdir,

Gönüller yapmaya geldim”

Değerli dostlarım;

 

Hepimiz gönül yapmaya çalışalım. Şunu unutmayalım. Biz bu insanlara her zaman muhtacız. Hastamız olsada, düğünümüz olsada, ölümüz olsada, bu halka muhtacız. Bugün bu insanları inciteceksin yarın yüzüne nasıl bakacaksın?

 

Hadi yüzünede bakmam diyeceksin ama şunu bir daha hatırlatayım. Mahşer günü boynuzlu koçtan boynuzsuz koç hakkını alacak.

 

Kıymetli okurlarım;

Sözlerimi noktalarken hepimizin hem dünyada hemde ukrada mutlu olması ve halkımızın kardeşçe yaşaması dilek ve duası ile hepinizi selamlıyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Mustafa Sanlav Arşivi