Mevlüt Keskin

Mevlüt Keskin

Ambulans!

Ambulans!

Eskil’de devam eden turnuvada sakatlanan futbolcu için sahadaki görevli ambulans çağrılıyor ancak ambulans bir türlü çalıştırılamıyor. 

Görevli hemşire gerekli müdahaleyi yapmak yerine ambulansta oturmaya devam ediyor.

Bazen bir dakikalık farkın bile insan hayatında çok büyük önemi haiz olduğu bir durumda bile dört gözle beklediğimiz halkın cankurtaran olarak gördüğü ambulansın bu durumu beni hiç şaşırtmadı, aksine bu haber beni geçtiğimiz günlerde haberfark’ta yer alan bir yorumu hatırlattı. O yorumda bir okurumuz dikkate değer bir iddiayı dile getiriyordu. İşte söz konusu okura bizzat ulaşarak teyit ettiğim yaşadığı o sıkıntılı anlar…

“Birgün 75 yaşındaki babaannem rahatsızlandı bizde köyümüze en yakın hastane olan ilçemiz Eskil’deki hastaneye kendisini götürdük. Kendisi kalpten rahatsızdı, hasta 2-3 saat gözetim altında durduktan sonra Doktor, hastanın hemşire gözetiminde Aksaray’a ambulansla sevk edilmesi gerektiğini söyledi. Ancak biz can telaşı içindeyken ambulans şoförleri arasında kavga başladı. Sıra benim değil senin kavgası idi bu. En son hastamı verin ben götüreceğim dedim. Doktor buna müsaade etmedi. Mutlaka hemşire gözetimi altında gitmesi gerektiğini söyledi ama ambulansa şoför yoktu.  Allah’tan Doktor kararlı bir şekilde olaya müdahale etti ve hastamızı Aksaray’a hastaneye götürdük.”

Evet, bir vatandaşımızın geçtiğimiz aylarda yaşadığı sıkıntılar bu şekilde. Eskil Devlet Hastanesi bölgemizde önemli bir görevi ifa ediyor. Ancak her türlü teknik alt yapının olması mümkün değil, o nedenle acil durumlar için hiç şüphesiz ambulansın önemi çok çok büyük. Dileğimiz bu tür sıkıntıların tekerrür etmemesi.

Sporcu yetiştirmiyoruz

(Nerede o eski maçlar 2)

Öncelikle geçen haftaki yazımı şöyle bir özetleyecek olursak Avrupa Kupası maçı oynayan Beşiktaş’ın  sahaya 9 yabancı ile çıktığını Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip olan bir ülkenin ve 13 Milyon nüfusa sahip bir şehrin takımı olan Beşiktaş’ın iki maçta yediği 8 golün sporda ne kadar da başarısız olduğumuzu bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade etmiştik.

İşte onlarca Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu olan Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı Üniversite  Olimpiyat Oyunlarında  içine düştüğü hal.

Olayın Eskil boyutuna bakacak olursak.

Geçen yıl Beden Eğitim Öğretmeni Tarık Şeker Hoca’nın gayreti ile Katrancı İlköğretim Okulu büyük başarılara imza atmıştı. Öyle ki o takımdaki öğrencilere spor liseleri ve çeşitli liselerden burslu okuma teklifleri geldiğini biliyorum, ancak ne yazık ki ailelerin; spor ifadesini duyunca belki sporculuğu sigara, alkol gibi kötü alışkanlıklarla bir tutan zihniyetin bir eseri olsa gerek ki o büyük başarı meyvelerini vermeden olduğu yerde kül oldu gitti.

Olayın bir başka boyutu bu tür başarılar bireylere odaklı olmamalı Tarık Şeker tayin oldu bu sene Katrancı İlköğretim Okulu’ndan ses seda yok.

Öte yandan bu yıl sporda, Eskil Yatılı İlköğretim Okulu’nun, Eskil Lisesi’nin gösterdikleri başarı takdire şayan.

Ancak ülke olarak sporcu yetiştirme noktasında gerçekten sıkıntı yaşıyoruz. Bu noktada belki ileriki zamanda spor yapan çocukların ailelere verilecek destek ile kendisini gösterecek. Belki futbol dışındaki branşlar üvey evlat olmaktan kurtulacaklar.  Bu tür teşviklerin bir gün mutlaka yapılacağına inancım tam, ancak onları beklemeden Eskil Belediyesi bu noktada önemli adımlar atabilir.

 

Teşekkürler

Bölgemizin haber sitesi haberfark.net günden güne büyüyor. 10 Mart 2011 Perşembe günü sitemize giren okur sayısı 9 Bin 800 oldu. Sitemize katkı sağlayan herkese ve okurlarımıza sonsuz teşekkürler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Mevlüt Keskin Arşivi