Anne sütü hastalıktan koruyor

Anne sütü hastalıktan koruyor

Dr. Gaffari Tunç anne sütünün eşsiz bir besin kaynağı olduğunu kaydederek, emzirmenin anneyi de hastalıklardan koruduğunu açıkladı.

Cumhuriyet Üniversitesi Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yenidoğan Bakım Ünitesi Sorumlusu Dr. Gaffari Tunç 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolasıyla açıklamalarda bulundu. Tunç, anne sütünün eşsiz bir besin kaynağı olduğunu kaydederek emzirmenin öneminde vurgu yaptı.

 Dr. Öğretim Üyesi Gaffari Tunç, "Anne sütü, bebeğin beslenmesinde yeri doldurulamayan ideal, özgün ve yaşayan doğal bir besin kaynağıdır. Bebeğin sağlıklı büyüme ve gelişmesi için gerekli olan tüm enerji ve besin öğelerini içerir" diye konuştu.

Tunç, anne sütünün emilimi yüksek ve sindirimi kolay olduğuna dikkat çekerek, "Anne sütü bebeğin beslenmesine direkt etki eder. Aynı zamanda emzirmek anneyi de birçok hastalıktan korur. Hiçbir besin kaynağı anne sütünün yerini tutamaz. Bu bakımdan eşsiz bir besin kaynağıdır. İlk 2 yıl tüm bebekler anne sütüyle beslenmelidir. Hiçbir mama anne sütünün yerini tutamaz. Şu an salgın dönemindeyiz. Ülkemizde salgınla mücadelemiz devam ediyor. Bu nedenle emziren annelerimizin de Covid-19 aşılarını yaptırmalarını öneriyoruz" dedi. haberfark.net

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 672 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sağlık