Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Aşçı’nın Jet Yükselişi!

7 Haziran seçimleri sonrasında koalisyon görüşmelerinden sonuç alınamadı. Bu durum da ilk defa seçim hükümetinin kurulmasına neden oldu.

Seçim hükümeti başbakan Davutoğlu tarafından açıklandığında Aksaray’da büyük bir sevinç yaşandı. Aksaray’dan eski Valimiz Selami Altınok ile birlikte 2 bakan kabinede…

Ali Rıza Alaboyun: Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Olarak,

Cenap Aşçı: Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak,

Selami Altınok ise İçişleri Bakanı Olarak

Seçim hükümetinde görev aldı.

Tabi burada Aksaray uzun zamandan bu yana bakan ile tanıştı. Benim bildiğim en son bakan MHP’li Sadi Somuncuoğlu idi.

Ak Parti’de 3 Dönem görev yapan milletvekillerinden Ali Rıza Alaboyun için her kabine kurulumu öncesi Aksaray bakan olabileceğini bekledi ama beklentisi hep boşa çıkmıştı. Ama seçim hükümeti de olsa bakan ile temsil edilmek ilimiz açısından önemli olduğunu düşünüyorum.

Ali Rıza Alaboyun

Sayın Ali Rıza Alaboyun görev yaptığı 3 dönem içerisinde benim görüşümce sivrilen, tepki toplayan bir siyasi olmamıştır. Her zaman nerede nasıl adım atacağını bilen bir siyasi profili çizmiştir. Per kabine döneminde bakan olacağı umudunu hep taşıdım. Sayın Ali Rıza Alaboyun’a başarılar diliyorum.

Selami Altınok

Eski valimiz Sayın Selami Altınok’u ben onu ilk defa Aksaray tanıtım günlerini düzenlemesi ile tanıdım, sevdim. İlimizde kısa süre görev yapmasına ve ilk valilik yeri Aksaray olmasına rağmen, hızlı ve başarılı valilik döneminden sonra önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü daha sonra İçişleri Bakanlığına atandı. Tabi Aksaray’dan ayrıldıktan sonra Aksaray’ı unutmaması Aksaraylıya hep sahip çıkması hasebiyle Aksaraylıların gözünde taht kurdu. Eski Valimiz Yeni Bakanımız Sayın Selami Altınok’a da başarılar diliyorum.

Gelelim Kabinenin Sürpriz İsmine

Kabinenin Bana göre sürpriz ismi Eskilimizin eniştesi Eskil tarafından sevilen kendisinin de Eskil’e bağlılığını bildiğim hatta aday adaylık sürecini de ilk Eskil’den başlayan Sayın Cenap Aşçı….

Evet Her insan böyle bir vizyona sahip olmak ister. Düşününki bir insan

Çarşamba günü Genel Müdür

Perşembe günü Müsteşar

Cuma günü Bakan

Bu gurur yaşayabilen kişi Sayın Cenap Aşçı’dır.

Burada benim üzüldüğüm nokta, Sayın Aşçı’nın bağımsız olarak atanması ve bu durumdan dolayı da milletvekilliğine aday olamayacak olmasıdır. Buradan eniştemiz Cenap Aşçı bakanımızı da canı gönülden tebrik ediyorum.

 

Bu yazı toplam 1888 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum