Asger mekdubu

 
Derunu dilden canı gonülden benim çok gıymetli babacığım.
Öncelikle selam ider benden uzak pamukdan yumuşak, gül gibi kokan ellerinden diz gelir öperim. Nasılsınız iyimisiniz inşallah iyisinizdir. Siz de benden bir mikdar soracak olursanız ben çok iyiyim tek düşüncem sizlerin hasredliğidir. hasda filan değilim.
 
Canım anacığım nasılsın iyimisin inşallah iyisindir. sen de ben oğlun Osmanı soracak olursan ben çok iyiyim. anacığım bir adet foturaf gonderiyom. aynanın garşısına asın.
 
Gardaşım cafar nasılsın iyimisin inşallah iyisindir sende beni soracak olursan çok iyiyim asgerlik işde yapıyoruz. oralarda ne var ne yok mekdubumu giç almıssınız heralda hanifemminin dügganda gicikmiş, gış olunca koyden gelip giden olmamış.
iki gaşın arasına durna dili buğday ekdiydik ne oldu. çapar goyun ikiz guzuladıydı guzuları böyüdü mü?
Bi de babam goyunnara biriki tıkırdak alacam didiydi adlı mı?
Oralarda ne gibi havadisler varısa bana yazın.
Başınızı ağrıdıysam gusura bakmayın. burada mekdubuma isdemiyerek son verirken ısmayıl emmiye, mısdıyemmiye, hasan emmiye, omaremmiye, abdıllemmiye selam ider ellerinden öper hayır dovalarını beklerim.
 
Esgiden asgere gidecekler koyün böyüklerini ziyaret ideller ellerini öper, onnar da ciplerine üçbeş guruş harçlık goyallardı.
 
Askerin ilk mekdubunu getirene müjde olarak galçın çorabı virilirdi.
 
Mekduba diggat iddiyseniz çok ayrıntı var. mesela eller pamukdan yumuşak olmazdı. adam çalışacam dii elleri nasır dutar şak şak yarılırdı. ben çok iyiyim diyor halbuki yidiği dayak memlekete bigaç defa varı gelirdi amma durmunu hiç belli idmezdi.
şimdikiler bas bas bağırıyor ben rahat değilim dii. halbuki şimdi asgerlikmi yapılıyor. telefon çıkınca mekdup bile atılmıyor.
 
Foturaf gonderdim diyor. foturaf diyince aklıma geldi asker foturaflarında çok ayrıntı var. mesela gasatura arkada durmasına rağmen foturaf çekilirken öne alınır. heralda hava osun dii. yada essakdan gullanırmış gibi çişit çişit topların önünde foturaf çekilir. sen sanırsınki işi gücü yok hep o silahı gullanıyor. hiç kimse patatis yada soğan soyarken foturaf çekdirmez. Bir de ilkgünlerde çekinmişse mutlaka hazır ol vaziyetinde poz virilirdi.
 
İlahi hakan emmi nirden aklına geldide bunu yazdınız gırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi töbe yarabbi bi yaşıma daha girdim dirseniz. amaaaan ne bilim işde. siyaset yazacak değilim sevmemde zati. didigoduyuda sevmem. yazılannara bakıyom biri bi bişşi diyor gırk kişi yorum yazıp birbirlerini gırıp incidiyollar.
yorum diyince aklıma geldi Ayhan Altan abi, Naci Türker, Ziya Meral varıdı bide müthiş yorum yazmışdı şimdi yok. zahir okumuyollar heral.
Yaaaa dirim esgiden herşiiler gözelimiş vay beee...

Bu yazı toplam 2027 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum