Asr-ı Saadetten Yansımalar

Tıklım tıklım dolu salonda, sıcak mı sıcak bir hava bizi karşıladı. Bu dakikalarda salonda klimanın yokluğu iliklerimize kadar kendisini hissettiriyordu.

Davetiyelerde program saatinin 19.00 olmasına rağmen başlangıç saatinin 18.00’e alınması Eskil için lüks olacak böyle bir programa katılımı en az yüzde 50 azalttı.

Konya’dan program için özel olarak Eskil’e gelmemize rağmen ancak Ömer Döngeloğlu’nun konuşmasına yetişebildim.

Program saatinin 19.00 olarak belirlenmesinde önemli unsur olarak Ömer Döngeloğlu’nun Konya’da akşam uçağına yetişmesi hesap edilmiş olmalı, ancak hoca bir gece misafir edilip sabah yolcu edilebilir. Bu kadar güzel bir program da akşam yapılabilirdi.
Hem sulama hem de tarla işlerinin başladığı bir sezonda, hayvancılık işlerinin en yoğun olduğu saatteki programda bir çok vatandaşımız ancak program sonundaki İlahilere yetişebildi.

Köyleri ile birlikte nüfusu 25.000 olan bir ilçede bir programa katılımın bu kadar yüksek olması sevindirici. Nerdeyse her 10 Eskilliden birisi programa iştirak etti.

Kadın, kız, çocuk, yetişkin her yaştan insanın Peygamber aşkıyla onun isminin zikredileceği bir ortama böyle akın etmesi sevindirici.

Ömer Döngeloğlu’nun konuşması içtendi.

Salonu etkiledi mi?

Bence oldukça etkiledi.

Ancak bu etkileme ne kadar olur, o soru işareti.

Bir konferansla kimin hayatı değişmiş ki?

Ama benim bu tür çalışmalardaki kıstasım bir kişi programda içten salavat getiriyorsa onun için bile böyle bir programın yapılmasına değer.

Döngeloğlu siyaset için küsen iki amca oğlunu örnek vererek siyaset için hiç küsülür mü gibi ifadeleri kullanırken, gözler hemen iki ezeli rakip Meral ve Belgemen’i süzdü. Meral refleks olarak “hıh” diye tepki verirken, Belgemen ise oralı olmadı bile.

Başkan Alçay daha önceki organizasyonlardaki gibi ağırlığını bildi. Görevlendirmiş ekibini onlar Başkan adına çalışmaları yürüttüler. Ancak onlar bu tür çalışmaları daha profesyonel şekilde yapma gayretinden uzaklaşmamalılar.

Netice olarak güzel programdı. Belediye bu tür organizasyonları daha sık yapmalı, çünkü vatandaşların ilgisi üst seviyede. her şeye rağmen emeği geçen herkesi tebrik etmek boynumuzun borcu olsa gerek.

Bu yazı toplam 2206 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum