Ayağına maragoz aleti takıldı iddiası

Ayağına maragoz aleti takıldı iddiası
Konya'da simit satarak geçinen Yılmaz Çelik, 4 yıl önce ayırmaya çalıştığı kavgada silahla yaralandı.

 Konya Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Çelik, burada ameliyata alındı. Platinlerin yurtdışından gelişinde sıkıntı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Uğur Y., Çelik'in bacağına torna tezgahında üretilmiş elindeki malzemeleri taktı. Bir türlü ayağa kalkamayan mağdur vatandaş, aynı hastanede üst üste 16 operasyon geçirdi. Bacağı iltihaplanarak şişen Çelik, muayene için gittiği Mersin'deki özel bir hastanede aldığı cevapla adeta şoke oldu. Standart dışı demirin, kemiği çürütmesiyle bacağı kesilme noktasına gelmişti. Burada da sekiz kez ameliyat olan Çelik, hâlâ iltihaplarının kuruması için tedavi görüyor. Hayatını karartan Prof. Dr. Uğur Y. ise tutuklandı.

Konya'da kendi halinde simit satarak geçinen Yılmaz Çelik (39), 4 yıl önce bir kavgayı yatıştırmak isterken sol ayağından vuruldu. Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Çelik, burada operasyon geçirdi. Ameliyatı yapan Prof. Dr. Uğur Y., platinlerin yurtdışından gelmesinde sıkıntı olduğunu, geçici olarak eldeki malzemelerin takılacağını söyledi. Bacağına yurtdışından gelen ve tornacıda düzeltilen standart dışı iki demir takıldığı anlaşılan Çelik, üst üste 16 ameliyat geçirdi. Buna rağmen ağrıları dinmeyen Çelik'in ayağı iltihaplanarak şişti. Bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Çelik, Mersin'de özel bir hastanede muayene oldu. Buradaki doktor, Çelik'e bacağındaki demirlerin kemiğe zarar verdiğini ve hemen ameliyat olmazsa kangren olma riski bulunan bacağın kesilebileceğini söyledi. Burada 8 kez ameliyat olan Çelik'in bacağındaki demirler çıkarıldı, yerine vücudun bazı bölgelerinden alınan kemikler takıldı. Bacağı kesilmekten kurtulan Çelik, şimdi iltihaplarının kuruması için tedavi görüyor.

 

Hayatı altüst olan Çelik, Prof. Dr. Uğur Y.'nin kendisini iki yıl boyunca 16 kez ameliyat ettiğini belirtiyor. Sigortalı olmasına rağmen profesörün kendisinden her seferinde 150-200 TL arasında 'bıçak parası' aldığını öne süren Çelik, aynı doktorun yurtdışından malzeme getirmenin sıkıntılı olduğunu söyleyerek, kendisini sürekli oyaladığını dile getiriyor. Yılmaz Çelik, "Doktor her seferinde beni hastaneye yatırıyordu. Yarayı temizleme bahanesiyle 150 TL alıyor, sonra beni hastaneden çıkarıyordu. İltihaplanan ayağım şişti. Özel hastanedeki doktor olmasaydı şimdi ayağımı kaybetmiştim. Bacağımdan çıkan, çürümeye yüz tutmuş kemik ve demirleri gördüm ve hayretler içinde kaldım." diyor.

 

Koltuk değnekleriyle yürüyebilen Çelik, şu an Antalya'da ozon tedavisi görüyor. 5 yıl önce kimseye borcu olmadan yaşadığını, şimdi ise bankalara borçlandığını anlatan Çelik, "Doktorun tamahkârlığı yüzünden bu hale geldim. 8 ameliyatla ayağa kalkacakken doktor beni para için harcadı. Doktor yemin ettiği için ona güvendik. Benim gibi şu anda 80 kişi varmış. Halkımız böyle kişilere karşı dikkatli olsun. 'Malzeme yok, demir takalım' gibi tekliflere kanmasınlar. Türk adaleti de bu gibi doktorlara gerekeni yapsın." diye konuşuyor.

 

Ameliyatı yapan doktor tutuklandı

 

Yılmaz Çelik'in de aralarında bulunduğu 80 kişinin şikâyeti üzerine harekete geçen savcılık, SÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hastalara takılan ortopedi cihazlarının uluslararası standartlara uygun olmadığını, gerçeklerinin yerine fason cihazlar kullanıldığını tespit etti. Düzenlenen operasyonda, aralarında Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Y. ile birlikte standart dışı malzemeleri temin eden şirket sorumluları Şafak İ., İsmet O. ve Özgür T. tutuklandı. Prof. Dr. Uğur Y.'nin, Hindistan'dan getirilen ve Konya'da bir tornacıda elden geçirilen tıbbî cihazları hastalara taktığı öne sürülüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.