Mevlüt Keskin

Mevlüt Keskin

Başkan Alçay tarafından hayata geçirilen projeler

Başkan Alçay tarafından hayata geçirilen projeler

Eskil Belediyesi’nden; yapılan ve yakın zamanda hayata geçirilecek olan çalışmalar hakkında bir açıklama geldi. O yazımda da belirttiğim gibi Başkan Bey 5 yıllık sürecin yüzde 40’ını tamamladı. 19 Başlık altında toplanan projelere şöyle bir baktığımızda Başkan Bey’in projelerinin önüne geçtiği dikkat çekiyor.

İşte Sayın Alçay’ın iki yıllık süreçte imza attığı çalışmalar

* İlçemize yakışır diğer şehirlerin örnek aldığı semt pazarı ve hayvan pazarının düzenlemesi.

*Ayrıca önümüzdeki Eylül ayı içerinde; Eskilimizin kültür ve tanıtımına büyük fayda sağlayacağına inandığımız tarım ve hayvancılık festivali düzenlenmesi çalışmalarına başlandı.

*Eskilimizin ihtiyacı olan çok amaçlı düğün salonu çok kısa bir sürede yapılarak 2010 yılında vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.

 * Şuan itibariyle İlçemizin köy ve yaylalarının %80’lik kısmına Belediyemiz toplu taşıma araçlarıyla hizmet verilmektedir.

 * Kutuplaşmayı önlemek için sen A partisindensin sen B partisindensin bugün git yarın gel anlayışından kurtulup, herkese eşit hizmet etmeye her zaman özen gösterdik ve göstereceğiz.

 * İlçemizin en büyük eksiklerinden olan Sosyal Güvenlik Kurumu ve Trafik Tescil Şubelerinin İlçemize açılması konusunda Belediye olarak üzerimize düşen ne varsa hepsini yerine getirdik. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun açılması aşamalarında ilk olarak Aksaray SGK’ya yer tahsisi yaptık.

*Trafik Tescil Şubesi için gerekli olan bütün bilgisayar ve mobilya donanımlarını Belediyemiz bütçe imkânları ile karşıladık.

  * Mülkiyeti Belediyemize ait olan kullanılmayan Un Fabrikası’nı kiraya vererek vatandaşlarımızın hizmetine açtık ve yeni iş alanlarının oluşmasını sağladık.

  * Hep zarar eden Belediye parkını ihaleyle kiraya vererek parkın aktif hale gelmesini sağladık ve belediyemizin zarar etmesinin önüne geçtik.

  * Belediyemize ait Deliklipınar Caddesi üzerinde yer alan lojmanları ihaleyle satarak yeni konut alanlarının oluşmasını sağladık.

  * Mülkiyeti Belediyemize ait Belediye petrolü yanında yer alan lojmanların bakım ve onarımını yaparak temiz ve kullanılabilir şekilde halkımızın hizmetine sunduk

 * ilk defa Eskilimizin ilçe oluş yıldönümü kutlayarak, halkımızın bütünleşmesine sağladık

 * Görevimiz süresince bütün Kamu Kurum ve çalışanlarıyla uyum içerisinde çalışmaya özen gösterdik. Ve o özveriyle çalışmaya devam ediyoruz

*Kaçak içme suyu kullananları %80 oranın da azalttık

 *Belediyemizce üniversite öğrencilerimize; eğitim , kültür ve spor alanında başarı gösteren öğrencilerimize her türlü maddi ve manevi desteği sağlıyoruz ve sağlamaya da devam edeceğiz

 * İlçemizde yıllardır özlemi çekilen Yüksek Okulun binasının yapılması için Belediyemiz öncülüğünde Eskil Eğitim Derneği adı altında dernek kurduk.

*50 km uzunluğunda asfalt çalışması yaptık.

*İki yıl gibi kısa süre içerisinde İlçe Merkezine 200 Bin m2 parke taşı döşemesi yaptık (Bizden önceki 5 yıl içerisinde döşenen parke taşı kadar biz iki yılda taş döşedik.)

*Merkez Mahallesinde 18. Madde İmar uygulaması yapılarak yeni ticari alanlar oluşturduk.

 * Tol Su Deposu arıtma tesisinin arıtma kapasitesi artırdık.

* Belediyemiz araç parkurunun genişletilmesi ve halkımızın hizmetleri daha hızlı ve sağlık şekilde almasını sağlamak amacıyla İtfaiye aracı, çöp toplama aracı ve cenaze nakil aracı alınmıştır.

* İlçemizi daha güzel bir görüntüye kavuşturmak için 10 bin adet ağaç dikimi yapıldı.

*Eğitim-Öğretime destek olmak ve çocuklarımızın ferah ortamlarda eğitimlerini sürdürmesini sağlamak amacıyla başta İlçe Merkezindeki okullar olmak üzere, okul bahçelerine parke taşı döşemesi yapıldı.

*Belediye petrolüne gaz istasyonu kurarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.

* Sanayi sitesi içerisinde yaptığımız çalışmayla sanayi sitesini çamur deryasından kurtardık.

*Yaylalarımız arasında 60 km uzunluğunda stabilize yol düzenlemesi yapıldı.

* Belediyemiz öncülüğünde örnek bir kampanya başlatarak kağıt, karton ve  plastik, atıklarının toplanarak geri kazanılması sağladık ve devam ediyoruz.

*Göreve geldiğimizde kullanılamaz olan iş makinelerinin tamir ve bakımı yapılarak faal duruma getirildi.

*Belediyemize ait halı sahanın bakım ve onarımı çevre düzenlemesi yapılarak gençlerimizin yararlanacağı bir spor kompleksi haline getirildi.

Önümüzdeki süreçte hayata geçirilecek çalışmalar

* Kanalizasyon inşaat projesi,

* Park yapım projeleri,

* Yol asfaltlama projesi 

* Parke yol yapım projesi,

* Olimpik yüzme havuzu yapımı,

* Asfalt ve stabilize yol çalışmaları,

* İlçemizi yeşillendirme projesine,  başlanarak İlçemizin güzelleştirilmesi ve geliştirilmesi  için çalışmalarımızı sürdüreceğiz,

* Gasılhane ve WC yapımı,

* Sosyal ve kültürel etkinlikler.

 

Evet  Sayın Alçay’ın aracılığımızla halkımıza bir de mesajı var…

Biliyorum Saygıdeğer Eskilliler, bütün sorunların bir an önce çözülmesini sabırsızlıkla bekliyor ve istiyorsunuz. Şunu biliniz ki bende en az sizin kadar arzulu ve istekliyim. Sorunların çok kısa sürede ortadan kalkması için var gücümüzle çalışıyoruz. Ancak sizde biliyorsunuz ki, yılların kökleşmiş sorunlarını halletmek, geleceğin Eskil’ini oluşturmak zor ve zaman alıcı bir süreci arkada bırakmayı gerektiriyor. Buna rağmen  vardığımız nokta, çok şükür hedeflerimizle birebir örtüşmektedir. İnşallah beş yıllık görev süremiz tamamlandığında vaat ettiğimiz hedefleri geçmiş olarak görevimizi yerine getirmiş olacağız.Her şey Güzel Eskil’imiz İçin”

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Mevlüt Keskin Arşivi