Beğenmiyorsan seyretme birader!

Beğenmiyorsan seyretme birader!

Show TV'de ekrana gelen Muhteşem Yüzyıl dizisi ile ilgili tartışmalar devam ediyor.

Muhteşem Yüzyıl tartışmalarına gazeteci Rahmi Turan da katıldı. İşte Turan'ın konu hakkındaki yazısı;

Günlerdir "Muhteşem Yüzyıl" dizisine saldırıyorlar! Neden?

Gerçeklere uymuyormuş, Padişah Kanuni Sultan Süleyman içkici ve kadın düşkünü gösterilerek küçük düşünülüyormuş! Önce şunu söyleyeyim: Diziyi ben de beğenmedim... Çok daha iyi yapılabilirdi. Bir sürü eksikliklerle, yanlışlıklarla dolu fakat... Bu belgesel bir film değil ki... Tarih dekoru içinde geçen bir hikâye! Neden böyle acımasızca hücum ediliyor?

Kızmak, saldırmak, yasaklatmaya kalkışmak tam bir ilkellik! Filmin yapımcılar da "Biz tarihi gerçekleri anlatıyoruz" diye iddia etmiyorlar ki... 16'ncı yüzyıldaki birtakım olaylar, senaryoyu hazırlayanlar tarafından süslenmiş, harem hayat
ön plana çıkarılmış, televizyon seyircilerine hoşça vakit geçirtmek için bir dizi hazırlanmış... Beğenmiyorsan seyretme birader! 10'uncu Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın tahta çıktığı 1520 yılında Topkapı Sarayı'nda harem yoktu zaten... Padişahların haremleri o tarihte Beyazıt'taki eski saraydaydı.

Bu tür değişiklikleri hoş görmek gerekir çünkü "Muhteşem Yüzyıl" dizisi bir belgesel değil. Böylesine acımasızca saldırılara ne gerçek var?

Bu haber toplam 1277 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür ve Sanat